Afganistan'da intihar saldırısı: 13 ölü, 14 yaralı


Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar vilayetinin merkezi Celalabad şehrindeki il meclis üyesinin evine intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda 13 kişi hayatını kaybederken, 14 kişinin yaralandığı bildirildi.

Nangarhar Valiliği Sözcüsü Ataullah Hogyani basına yaptığı açıklamaya göre, İl Meclis Üyesi Ubeydullah Şinvari ve Melik Osman isimli aşiret lideri evinde bir davet düzenledi. Bu esnada bir intihar eylemcisinin davetlilerin bulunduğu odaya girerek kendini patlattığını aktaran Hongyani, olayda 13 sivilin öldüğü ve 14 kişinin de yaralandığını aktardı. Aşiret Lideri Melik Osman'ın oğlu ve İl Meclis Üyesi Ubeydullah Şinvarı'nın kardeşinin hapisten çıkması nedeniyle ziyafet verdiğini aktaran Hogyani, halkın ziyaret için eve geldiği sırada patlamanın gerçekleştiğini kaydetti.

Görgü şahitlerinden Azizullah Pajhwok Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, siyah elbiseli bir gencin aceleyle içeri girdiğini ve kendini patlattığını anlattı.

Taliban Sözcüsü Zebiullah Mücahit ise yaptığı yazılı açıklamada, saldırının kendileri tarafından gerçekleştirilmediğini duyurdu. Saldırının IŞİD militanları tarafından düzenlendiği öne sürülüyor. CİHAN
<< Önceki Haber Afganistan'da intihar saldırısı: 13 ölü, 14 yaralı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER