Afrika'dan birinciliğe uzanan bir azmin hikayesi!

Afrika ülkesi Burkina Faso'da College Horizon Internatıonal (Uluslararası Ufuk Türk Koleji) öğrencisi üniversiteye giriş sınavında ülke birincisi oldu.

Afrika'dan birinciliğe uzanan bir azmin hikayesi!

6 yıldır Uluslararası Ufuk Türk Koleji'nde tam burslu olarak okuyan Sanou Desıre, devletin yaptığı üniversiteye geçiş sınavında bütün dallarda (sayısal, sözel, eşit ağırlık) 20 üzerinden 17.42 not ortalamasıyla ülke birincisi oldu.

Başbakanlığın ilk olarak organize ettiği başarılı öğrencilere başarı sertifikası Başbakan Yacouba Isaac Zıda tarafından taktim edildi. Başarı ödülü törenini başkent Ouagadougou'da bizzat Başbakan organize etti.

Devletin yapmış  olduğu ilkokuldan ortaöğretime, ortaöğretimden liseye , liseden üniversiteye giriş sınavında derece yapan öğrencilere başarı sertifikaları ülkenin başbakanın elinden verildi ve liseden üniversiteye geçiş sınavında Türk Okulu öğrencisi Sanou Desıre bütün dallarda ülke birincisi oldu.

Ülke birincisi olan Sanou Desire başarısını tamamen eğitim aldığı okuluna borçlu olduğunu söyledi. 

Ülkede ilk defa başbakan ülke birincisine sertifika verdi. Bundan  önceki yıllar  sertifika törenleri milli eğitim bakanlığınca organize ediliyordu. 

ÜLKE BİRİNCİSİ ÇIKARDI

2003 yılından bu yana Burkina Faso'da eğitim faaliyetinde bulunan College Horizon Internatıonal (Uluslararası Ufuk Türk Koleji)  ilk defa bu yıl üniversiteye giriş sınavında ülke birincisi çıkardı.

Bundan önceki yıllar ülke birincileri özel misyoner okullarından çıkarken bu yıl Ufuk Türk Koleji öğrencisi birinciliği aldı. 

Ülkenin Cumhurbaşkanı telefonla bizzat arayarak hem Türk Okulu'nu hem de birinci olan öğrenciyi bizzat tebrik etti. Üniversite giriş sınavına büyük önem veren Burkina Faso halkı, öğrencinin ülke birincisi olmasıyla Türk Okulu bütün ülke çapında tanındı. Farklı illerden bir çok kimse okulun başarısından dolayı mesafe uzaklığını dikkate almaksızın çocuğunu kaydetmek istiyor.

650 öğrencisi bulunan Türk Okulu, 15 Türk, 60 Burkinalı öğretmeni olan okul anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseden oluşuyor.

Bu yıl devletin düzenlediği genel sınavda ilkokulda yüzde yüz, ortaokulda yüzde doksan iki, lisede yüzde doksan beşlik başarı sağlayarak ülkede ilk 3 başarılı okul sıralamasına girdi. 



<< Önceki Haber Afrika'dan birinciliğe uzanan bir azmin hikayesi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER