Afyon Kalesi ve etrafının turizme kazandırılması için proje hazırlanacak

Afyon Kalesi ve etrafının turizme kazandırılması için proje hazırlanacak

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi, tarihi Karahisar Kalesi ve çevresinin turizme kazandırılması için araştırma ve fizibilite çalışması yaparak bir proje hazırlayacak.

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Afyonkarahisar İl Özel İdaresinin Afyonkarahisar Kalesi ve çevresinin turizme kazandırılmasına yönelik hazırlayacağı projeye destek verecek. 2015 yılı doğrudan destek programına alınan çalışma için 50 bin liralık bütçe ayrıldı. İl Özel İdaresi 3 ay içinde araştırma ve fizibilite çalışması yaptıracak.

DAHA CAZİP HALE GELMESİ İÇİN NELER YAPILACAĞI TESPİT EDİLECEK

Kale ve etrafının turistik bir çekim merkezi haline gelmesi için öncelikle belirlenecek vizyon ve hedefler doğrultusunda bir yol haritası ve eylem planı hazırlanacak. Bu amaçla kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile Karahisar Kalesi Çevresi Kentsel SİT Alanı Turizm Yönetim Planı Çalıştayı düzenlenecek. Çalıştay sonrasında hazırlanacak rapordaki verilerden hareketle Karahisar Kalesi SİT alanı için Strateji ve Yol Haritası Belgesi hazırlanacak. Bu yol haritasının uygulanmasıyla yönetim planı kitabı hazırlanarak 500 adet bastırılacak.

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi daha sonra ortaya çıkan teklif ve fikirleri dikkate alarak bir proje hazırlayacak. Kaynak oluşturulmasının ardından projenin hayata geçirilecek. Kente hakim bir konumda bulunan tarihi Karahisar Kalesi Afyonkarahisar şehir merkezinde olup yerden yüksekliği 226 metredir. Kaleye 780 basamakla çıkılabiliyor. Kale etrafında çok sayıda tarihi ev, konak, hamam bulunuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Afyon Kalesi ve etrafının turizme kazandırılması için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER