Ahmet Takan: AKP’nin Başkanlık kampanyası için harcadığı paranın miktarını biliyor musunuz?

Ahmet Takan: AKP’nin Başkanlık kampanyası için harcadığı paranın miktarını biliyor musunuz?

(...)

30 Mart’tan başlayarak AKP’nin 7 Haziran seçimleri de dahil tek parti devleti kampanyası için harcadığı paranın miktarını biliyor musunuz?

2.5 milyar Dolar.

Sakın ha! bunu benim hesaplayıp da söylediğimi sanmayın. Hani, sizlere deşifre ettiğim AKP’nin Seçim Strateji İletişim Koordinasyon Merkezi (SESİK) var ya!.. İşte rakam onlara ait.

Bu parayla oyların nasıl devşirilmeye çalışıldığını, meselenin makarna-kömür yardımından çok öteye geçtiğini bugünlerde daha iyi görmek gerekiyor. Saray ve AKP’si asgari ücreti yükseltmedi ama ihya ettiği bir kesim var. Her mahalle başında, her semtte AKP için oy devşiren ve bunu da çuvallar dolusu paralarla yapan birileri var. Verdiğim rakam seçim sathı mahallinde harcanan rutin(!) para.

Gelelim madalyonun diğer yüzüne;

Sıcak paranın Türkiye’de mutemedi haline dönüşen ve 13 yıldır babacanlığından ötürü bu yanını göremediğimiz iktidarın babacan ortağına bir bakın hele. Hazreti Ali, “benim parmağım bir harama değse ben parmağı keserim” diyor. Ama bunlar faiz lobisini bizatihi kendileri oluşturmadı mı memlekette?..

(...)

<< Önceki Haber Ahmet Takan: AKP’nin Başkanlık kampanyası için harcadığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER