AK Parti, Sivas'ta seçim sonuçlarına itiraz etti


7 Haziran'da yapılan seçimler sonrası Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) açıkladığı resmi olmayan sonuçlara AK Parti itiraz etti. AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, tutanaklarda kendilerine ait oyların başka partilere yazıldığını iddia ederek, buna itiraz ettiklerini söyledi. '3-1-1' olarak yansıyan milletvekili sayısının değişip değişmeyeceği merak edilirken Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) milletvekili seçilen Ali Akyıldız ise değişen bir şeyin olmayacağını, boşuna uğraşıldığını öne sürdü.

YSK'nın resmi olmayan sonuçlarını açıklamasının ardından 25. Dönem Milletvekili seçimleriyle ilgili olarak AK Parti Sivas'taki sonuçlara itiraz etti. İtirazın birleştirme tutanaklarıyla ilgili olduğu belirtiliyor. İl Seçim Kurulu'nun sandık tutanaklarıyla, birleştirme tutanaklarını inceleyerek sonuca bağlaması bekleniyor.

AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, sandıklardan ziyade bazı birleştirme tutanaklarında yanlış yazımlar söz konusu olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "İlçe Seçim Kurulu'nda bilgisayara geçerken Hafik'in Yakaboyu köyünde bize 119, Saadet'e 1 oy çıkmış, ancak bilgisayara geçerken bizim 119 oyumuz CHP'ye yazılmıştı, itiraz ettik düzeldi. Sandık tutanakları doğru ama birleştirme tutanaklarında böyle yanlışlıklar yapılmış. Merkeze bağlı Gazi köyünde bizim oyumuz yine CHP'ye yazılmıştı, ona da itiraz ettik. Bu tür sandık tutanağına uygun olmayan birleştirme tutanaklarına itiraz ediyoruz."

'Bu itirazlar sonrası milletvekili sayısında bir değişme olup olmayacağı' ile ilgili soru üzerine ise Şahin, "Biz öncelikle seçim sonuçlarının doğru olmasını arzu ediyoruz. Seçim sonuçlarının Yüksek Seçim Kuruluna doğru yansıması önceliğimiz. Bunun neticesinde gümrükten gelen oylar ve diğer şekilde değişme olup olmayacağını şu an bilemiyorum." dedi.

'SEÇİM SONUCU DEĞİŞMEZ BOŞUNA UĞRAŞIYORLAR'

CHP'den milletvekili seçilen Ali Akyıldız ise itiraz edilse bile seçim sonucunda bir değişme olmayacağını savunarak, "Boşuna uğraşırlar, çünkü fark 3 bin, itiraz olursa bile sonuç değişmez. Gümrükten gelen oylarla birlikte 216 bin AK Parti'nin oyu var, 57 bin oy da bizim var. Gümrükten onlara 4 bin bize ise 2 bin oy geliyor, buna rağmen arada 3 bin oy fark var, bir şey fark etmiyor ki, 100-200 fark olsa neyse de 3 bin oy fark var." açıklamasını yaptı.

Öte yandan AK Partililerin bazı ilçelerde de sonuçlara itiraz edeceği ifade ediliyor. CİHAN
<< Önceki Haber AK Parti, Sivas'ta seçim sonuçlarına itiraz etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER