Akciğerindeki kitle video-kamera yöntemiyle çıkarıldı

Akciğerindeki kitle video-kamera yöntemiyle çıkarıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesinde ilk kez uygulanan video-kamera yöntemiyle bir hastanın akciğerdeki kitleye cerrahi bir müdahale yapıldı. Son yıllarda akciğer kanserinin cerrahi tedavisinde uygulanan en son tekniklerden birisi olan yöntemle hasta 5 gün içinde iyileşerek taburcu edildi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesinde 70 yaşında akciğer kanseri olan bir hastanın sol akciğerindeki kitlenin alınması sırasında 'Video yardımlı torakoskopik cerrahi (VATS) yöntemi uygulandı. AKÜ Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Okan Solak, ameliyatın 3-4 santimetrelik bir kesikten yapıldığını söyledi. 70 yaşındaki hastanın 5 günde iyileşmesinin ardından taburcu edildiğini kaydetti. Solak, "Videotorakoskopi ile akciğer rezeksiyonu video kamera yardımıyla yapılan kapalı bir operasyondur. Akciğer kanserlerinin cerrahi tedavisinde kullanılan en son tekniklerden birisidir. Türkiye'de sayılı merkezlerde uygulanmaktadır." dedi.

Solak, bu tekniğin açık cerrahi tekniğine göre çok daha avantajlı olduğunu ifade etti. Solak, "Bunların başında hastanın operasyon sonrası çok daha az ağrı hissetmektedir. 3-4 santimetrelik bir kesikten operasyon yapıldığından operasyondan kısa bir süre sonra hasta normal hayatına dönebilmektedir." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Akciğerindeki kitle video-kamera yöntemiyle çıkarıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER