Akit TV'nin 'Zulüm 1938'de son buldu' altyazısına suç duyurusu

Akit TV'nin 'Zulüm 1938'de son buldu' altyazısına suç duyurusu

Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 77. yıldönümünde yapılan yayında 'Zulüm 1938'de son buldu' altyazısını kullanan Akit TV yetkilileri hakında suç duyurusunda bulunuldu.

Akit TV'nin Atatürk'ün ölümünün 77. yıldönümüyle ilgili yaptığı bir yayında kullandığı altyazı, kamuoyunda tepkilere neden oldu. Akit TV, 10 Kasım'ı ve Atatürk'ü 'Zulüm 1938'de son buldu' altyazısıyla ekranlarına taşırken Antalya Baro Başkanlığı da söz konusu ifadeyle ilgili suç duyurusunda bulundu. Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı tarafından, Cumhuriyet Başsavcılığı'na Akit TV yetkilileri hakkında '5816 Sayılı 'Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanun'un 1 ve 2'nci Maddeleri' uyarınca suç duyurusunda bulunuldu.

Suçluların tespit edilerek belirtilen maddelerden haklarında kamu davası açılması istendiği dilekçede, şu ifadelere ver verildi: "10 Kasım 2015 günü Akit TV'de Atatürk hakkında yapılan yayında özetle 'Resmiyette öyle kabul edilen kurucu Cumhurbaşkanı, zulüm 10 Kasım 1938'de son buldu, İngilizlerin dahi yapamadığını yapmış ve bunda başarılı olmuştur. 1000 yıllık tarihimiz O'nun sayesinde bir gecede yok olup gitmiştir. Bunu Moğollar bile başaramazdı. Müslüman kıyafetlerini ortadan kaldırmak, Fransızların Maraş'ta yaptığı gibi peçeye el uzatmak olmazdı. Karşılarına bir Sütçü İmam dikilirdi. O yüzden bunu kıyafet devrimiyle yaptı. Bunu Anadolu'yu işgal eden gavur Fransız bile yapmazdı. Getirdiği demokrasi, Amerika'nın Irak'a getirdiğinden daha tesirliydi. İnanlara yapılan her şey O'nun adıyla yapıldı. Rahmetle anamıyoruz seni Paşam' şeklindeki beyanlarla Atatürk'ün manevi hatırasına hakaret edilmiştir. Büyük Önderi milyonlar rahmetle anarken adı geçen TV kanalı kin kusmuştur. Tarihi gerçekleri yok sayarak hayatını millete adamış ve büyüklüğü dünya tarafından kabul edilen bir yurtseveri büyük bir kinle karalamaya çalışmıştır." CİHAN
<< Önceki Haber Akit TV'nin 'Zulüm 1938'de son buldu' altyazısına suç... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER