'AKP iktidarı Ergenekoncu olarak yargılanan kesimlerle açık işbirliğine girdi'


HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, AK Parti iktidarının izlediği savaş politikalarının Doğu Perinçek ve ordu içindeki ulusalcıların memnuniyet ve takdirini kazandığını söyledi. Daha önce Ergenekoncu olarak yargılanan kesimlerle açık işbirliğine girildiğini belirten Özsoy, bu durumun AK Parti içinde de huzursuzlukları derinleştirdiğine dikkat çekti.

Kalekollar, sözleşmeli er ve korucu alımlarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan Özsoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti iktidarının 7 Haziran seçimleri ertesinde yoğunlaştırdığı savaş konseptiyle tüm Türkiye halklarını içinden çıkılmaz bir kaosun eşiğine getirdiğini savundu.

Barış sürecini buzdolabına kaldırarak hem 7 Haziran seçim sonuçlarını tanımadığını, hem de Kürtlerin Rojava'da elde ettiği kazanımları yok etme niyetini defalarca açığa vurduğunu belirten Özsoy, 1 Kasım öncesi istikrar ve huzur vaat eden Erdoğan ve AK Parti'nin 1 Kasım'da tek başına iktidara geldikten sonra bu sözünü tutmadığını ifade eti.

"İzlediği savaş politikaları ile Doğu Perinçek ve ordu içindeki ulusalcıların memnuniyet ve takdirini kazanmış, daha önce Ergenekoncu olarak yargılanan kesimlerle açık işbirliğine girmiştir." diyen Özsoy, bu durumun AK Parti içinde de huzursuzlukları derinleştirdiğine dikkat çekti.

Yükseltilen savaş politikalarının kendisini Bingöl'de değişik şekillerde gösterdiğini anlatan Özsoy, şöyle devam etti: "Daha önce Bingöl'ün yerel gündeminde tartışılan özel güvenlik bölgeleri, yeni kalekollar ve korucu alımlarının yanında, şimdi de valilikler üzerinden yapılan 'sözleşmeli er alımı' ilanlarını görüyoruz. Öyle görünüyor ki Erdoğan ve AKP hükümeti ısrarla devam ettirdiği savaşın faturasını yoksul halk çocuklarına ödetmek istiyor. Biz de onlara diyoruz ki, o kadar çok savaşmak istiyorsanız, Bingöl'ün gençlerini değil, kendi çocuklarınızı gemilerden indirip, yurtdışından getirip savaş cephelerine yollayın. Sözleşmeli er alımları, hükümetin savaş politikalarındaki ısrarının açık bir göstergesidir. İşsizlik ve genç nüfus oranının ülke ortalamasının çok üzerinde olduğu Bingöl'de sosyoekonomik hayatın paralı askerlik veya koruculuk ile iyileşemeyeceği ortadadır. Bingöl'de yeni kalekollar yaparak, korucu ve paralı asker alıp savaşa sürerek ne Kürt sorununu ne de bölgenin sosyoekonomik ve istihdam sorunlarını çözebilirsiniz. Aksine mevcut sorunlarımızı daha da derinleştirirsiniz. Hükûmete sesleniyoruz: Kalekola, koruculuğa ve paralı askerliğe değil; eğitime, sağlığa, istihdama, kültürel gelişime ve özellikle de toplumsal ve siyasal barışa yatırım yapın. Hamasi söylemleri bir kenara bırakın, biraz ciddi olun ve Kürt sorunun barışçıl çözümü için Rojava'ya yönelik saldırgan tutumunuzu değiştirip bir an önce müzakere masasına geri dönün. Akıl ve mantık bize başka çıkış yolu olmadığını söylüyor. Tercih, tabii ki Erdoğan ve AKP hükûmetinin." CİHAN
<< Önceki Haber 'AKP iktidarı Ergenekoncu olarak yargılanan kesimlerle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER