AKP, MHP tabanı için nasıl bir sürpriz hazırlıyor?

Mart ayının sonuna doğru AKP Hükümeti’nin referandumda özellikle milliyetçilere mesaj olarak Kandil’e gireceğini; bayrak dikeceği iddia edildi.

SHABER3.COM

AKP ve Saray yönetimi MHP'nin tabanına mesaj vermek için terör kartını öne sürmek üzere. 7 Haziran Seçimlerinden sonra artan terör olayları ile ilgili bir şey yapamayan AKP iktidarı referandum öncesi ilginç adımlar atmaya hazırlanıyor. OHAL'e rağmen bir türlü durdurulamayan terör için son olarak Kuzey Irak'a bir operasyon planlanıyor. En son Kuzey Irak Kürt Bölgesel yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Türkiye ziyareti de bunun işareti. En üst protokol ile ağırlanan Barzani ile yapılan pazarlıklar çerçevesinde AKP Kandil kartını oynamayı düşünüyor. 

En son bu iddiaları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'da dile getirdi . Partisinin Eski genel başkanların da katıldığı toplantıda  Kılıçdaroğlu,  Mart ayının sonuna doğru AKP Hükümeti’nin referandumda özellikle milliyetçilere mesaj olarak Kandil’e gireceğini; bayrak dikeceğini söylediği, ancak Kandil’in boşaltıldığını, PKK’nin başka bölgelere geçtiğini dile getirdiği öğrenildi.

PKK KANDİLİ BOŞALTIYOR

Bir süredir hava harekatları ile bombalanan Kandil Dağları Terör Örgütü PKK için bir karargah olmaktan çıkmıştı. Havuz medyasına da yansıyan haberlere göre PKK Irak'ta Musul'un Sincar ilçesi ile Erbil'e yakın Mahmur ilçesi sınırları içerisinde yeni karargahlar oluşturdu. Bu konuda Kuzey Irak Bölgesel yönetimi ile de pazarlık yapan PKK ile ilgili Kandile atılacak bir adımın ne kadar işe yarayacağı merak konusu 
<< Önceki Haber AKP, MHP tabanı için nasıl bir sürpriz hazırlıyor? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER