AKP milletvekilinden Tahir Elçi'ye destek

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin 'PKK terör örgütü değildir' sözleri sebebiyle gözaltına alınmasının ardından aynı görüşü daha önce dile getirdiği için tartışma konusu olan AKP Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, hakkındaki eleştirilere cevap verdi.Ayrıca; Tahir Elçi'ye yapılanların neden aynı şeyleri söyleyen Miroğlu'na da yapılmadığı sorularını akıllara getirdi.

AKP milletvekilinden Tahir Elçi'ye destek

AKP'li Orhan Miroğlu, Ülke TV'de katıldığı bir programda "Şimdi PKK terörist bir örgüt mü? Hayır PKK terörist bir örgüt değildir. PKK kendi topraklarında belli bir siyasi programı hayata geçirmeye çalışan bir politik harekettir" demişti.



T24'e değerlendirmede bulunan Orhan Miroğlu, "Tahir Elçi benim hem kişisel olarak dost olduğum bir insan, hem de Musa Anter cinayetinde benim hâlâ avukatlığımı yapan bir insan. Tahir Elçi PKK şiddeti ve terörünü övüyormuş gibi bir sonuç çıkarmak hukuki bir anlayıştan kaynaklanmıyor, siyasi bir şeyden kaynaklanıyor" dedi. Miroğlu, "Türkiye’de bir insanın “PKK terör örgütü değildir, PKK’nin bir siyasi programı var bunu harekete geçirmek istiyor” demesini ben şahsen düşünce özgürlüğü bağlamında değerlendiririm" ifadesini kullandı. 
 
"Dün neyi savunduysam bugün de aynı şeyi savunuyorum" diyen Miroğlu, "PKK de IŞİD de dünyanın en acımasız terör yöntemlerini uygulayan iki örgüttür. Ama bu onların ortaya çıkış sebeplerini, dayandıkları sosyolojiyi tartışmamızı niçin devre dışı bıraksın" diye konuştu.
 
Kendisi hakkında suç duyurusunda bulunan MHP İstanbul Milletvekili adayı Mehmet Aslan'ın açıklamalarına ilişkin de konuşan AKP'li Miroğlu, "Bütün herkes bilsin bu insan benim muhatabım olamaz. Niye olamaz; çünkü kimse kusura bakmasın böyle Gazino kültüründen filan gelen insanlarla ne PKK’yi ne Türkiye’nin herhangi bir siyasi sorununu tartışmam" dedi.


<< Önceki Haber AKP milletvekilinden Tahir Elçi'ye destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER