AKP müdahil olduktan sonra tutuklanmıştı!

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Ergenekon davası kapsamında Yargıtay'da ifade verdi.

AKP müdahil olduktan sonra tutuklanmıştı!

AK Parti'nin 19 Aralık 2011 tarihinde internet andıcı davasına müdahil olmasından 18 gün sonra tutuklanan Başbuğ, duruşmada suçu ‘paralele' attı.

Zaamn'da yer alan habere göre, Başbuğ, kendisini savunurken hukuksuzluklarla dolu Tahşiye ve 25 Aralık iddianamelerini delil gösterdi. ABD Başkanı George Bush'un tutuklanmasını istediğini öne sürdü, Poyrazköy'de çıkan LAW silahlarına ‘boru' demediğini savundu.

Emekli Orgeneral Başbuğ'un Yargıtay'daki temyiz incelemesi için verdiği 32 sayfalık ifade 3 saat sürdü. AK Parti'nin İnternet Andıcı davasına müdahil olmasından sonra tutuklanmasını görmezden gelen Başbuğ “2011 yılı başlarında, bir savcı hazırladığı iddianame ile bizim müebbet hapisle cezalandırılmamızı talep etti ve ÖYM de bu cezayı verdi.” dedi. Kendisini 25 Aralık iddianamesi ile savunan Başbuğ, Tahşiye operasyonlarının kendilerine karşı yapıldığını savundu.

ESKİ ABD BAŞKANI BUSH'U SUÇLADI

“TSK'ya karşı oynanan oyunun arkasında kimler vardır?”  diyen İlker Başbuğ, “George W. Bush yönetimi, TSK'ya karşı oynanan oyunu desteklemiştir. Cemaat işlenen hukuk cinayetlerinin asli failidir. Bu cinayeti yargı ve emniyet içine yerleştirdikleri kadroları vasıtasıyla işlemiştir. Siyasi iktidar ise, “Ne istediler de vermedik” ve “aldatıldık” ifadeleri ile Cemaate gerekli desteği verdiklerini açıkça belirtmiştir.” şeklinde konuştu.

29 Nisan 2009'da yaptığı konuşmasında LAW silahlarına boru demediğini savunan Başbuğ, “Bu konuşmam, büyük yankı ve rahatsızlık uyandırdı. Basın toplantısında boş LAW'lara boru dememiştim. Özellikle, bu boru sözcüğü üzerinden aleyhimde propaganda yapıldı.” dedi. İrtica ile Mücadele Eylem Planı belgesinin fotokopi olduğunu ve kağıt parçası olduğunu savunan Başbuğ, belgenin orijinalinin daha sonra ortaya çıkmasına ise değinmedi. Başbuğ “26 Haziran 2009 günü yapılan basın toplantısında, haklı olarak, ‘kağıt parçası' demem, karşı tarafı ciddi şekilde rahatsız etti. Komploları, oyunları tıkanmıştı.” ifadelerini kullandı.

ISLAK İMZALI BELGEYE ‘KEÇELİ' SAVUNMASI

Eski Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek, Ergenekon davasının Yargıtay'daki temyiz duruşmasında, ıslak imzaİrtica ile Mücadele Eylem Planı'ndaki imzanın taklit olduğunu savundu. Çiçek, buna delil olarak ise imzanın keçeli kalemle atılmış olmasını gerekçe göstererek, “İmza, keçeli uzun kalemle atılmış. Ama bizde keçeli uçlu kalem kullanılmaz. Bizim orada ince uçlu mürekkep kalemler kullanır.” ifadelerini kullandı.ZAMAN
<< Önceki Haber AKP müdahil olduktan sonra tutuklanmıştı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER