AKP'de Saray'a yakın isimlere büyük şok!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hafta sonunda yapılan AKP 5. Olağan Kongresi'ne damgasını vururken kendisine yakın bütün isimleri Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK)'na seçtirdi.

AKP'de Saray'a yakın isimlere büyük şok!

Zaman'dan Ahmet Dönmez'in haberine göre, en düşük oyun, ‘Saray'ın adamları' olarak bilinen isimlere çıkması dikkat çekti. Buna göre en az oyu Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu ile Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak aldı. Onları Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım takip etti.

Kongrede adaylık için 900 delegenin imzasını topladığı ileri sürülen ve Erdoğan'ın onay vermesi halinde genel başkanlığa aday olmayı planladığını yalanlamayan Binali Yıldırım, bu sonuçla büyük bir şok yaşadı. Erdoğan'ın eski başdanışmanı olan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve eski İçişleri Bakanı Efkan Ala da delegenin en az itibar ettiği isimler arasında yer aldı.

MKYK seçiminde 1445 delegenin 1.313'ü oy kullanmış, bunların 1.295'i geçerli sayılmıştı. En yüksek oyları; 1.292 ile Zeki Aygün ve Metin Doğan aldı. Onları, 1.291 oy ile Mehmet Özhaseki ve Hamza Dağ, 1.290 oy ile Recep Akdağ ve Mehmet Erdem takip etti. Asuman Erdoğan ve Çiğdem Karaaslan 1.286 oy ile listenin tepesinde yer alan kadın MKYK üyeleri oldu. Edibe Sözen'e de 1.283 oy çıktı.

Bu rakamlara karşılık Süleyman Soylu sadece 1.231 oy alabildi. 64 delege, partinin 3 numaralı ismi olan Soylu'nun üstünü çizdi. Zaten 7 Haziran yenilgisinde faturalardan biri de Soylu'ya kesilmişti.

Damat Berat Albayrak da 1.257 oyda kaldı. Delege, Erdoğan tarafından geleceğe hazırlanan ve ileride partinin başına geçirileceği konuşulan damada da uyarı niteliğinde bir tavır aldı. Bir diğer ‘Saraylı' Binali Yıldırım ise ondan sadece 2 oy daha fazla alabildi. Delegenin mesaj verdiği bir diğer ağır top, Yalçın Akdoğan oldu. O da 1.261 oy ile listenin en altlarında yer almaktan kurtulamadı. Saray'ın bir diğer kozu Efkan Ala da 1.267 oy ile aynı şekilde listenin alt sıralarında kendisine yer bulabildi.

Yine Erdoğan'a yakın isimler arasında kabul edilen eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli 1.261, Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar 1.260, bir diğer Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop 1.264, Erdoğan'ın kurmaylarından eski Kültür ve Tuirzm Bakanı Ömer Çelik 1.265, eski İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu 1.269, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 1.274 ve Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül 1.279 oyda kaldı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş 1.282, siyasi ve hukuk işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı M.Ali Şahin ise 1.284 oy aldı.
<< Önceki Haber AKP'de Saray'a yakın isimlere büyük şok! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER