Aktif Eğitim-Sen: Bakan Avcı'yı okullara sahip çıkmaya davet etti


Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, FEM ve Anafen kurumlarına kayyım atanmasına tepki gösterdi. Bahçe, Mili Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya seslenerek, "Milli Eğitim Bakanını eğitime, eğitim yuvalarına sahip çıkmaya davet ediyorum." dedi.

Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, Kaynak Holding soruşturması kapsamında 12 şirkete daha kayyım atanması ve şirketler arasında FEM ve Anafen dershanelerinin bulunması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bahçe, "Türkiye'de son yıllarda yaşanan nefret söylemleri ve siyasi/idari kişilerin gerilimi tırmandıran söylemleri sonucunda ortaya çıkan vahim tablonun eğitim yuvalarını da içine alması, kabul edilebilir bir uygulama değildir." ifadesinde bulundu.

Tamamı MEB gözetiminde kurulan ve MEB denetiminde faaliyetlerini sürdüren ve ulusal-uluslararası eğitim başarılarıyla göz dolduran bu kurumların anlamsız saldırı ve kavgalarda hedef haline getirildiğini kaydeden Bahçe, FEM ve Anafen gibi kurumlarda yapılan eğitim faaliyetlerinin ve eğitim hizmetlerinden faydalanan çocukların, gençlerin de hedef tahtasına yerleştirildiğini gösterdiğini söyledi.

FEM ve Anafen kurumlarının milli-manevi değerlere, ilim ve irfana, eğitim kurumlarına ve iç paydaşlarına atfedilen özel bir değerin var olduğunu dile getiren Bahçe, "Bu millet savaş durumlarında bile okulların/eğitim yuvalarının faaliyetlerine ara vermemiş, öğretmen ve öğrencilerini korumuştur. Bu nedenle ilme-irfana saygının, eğitimin gücüne ve daha mutlu-huzurlu yarınların ancak eğitimli insanlar sayesinde geleceğine dair evrensel inanca hürmetin gereği olarak güncel siyasetin sübjektif uygulamaları okul ve kurumlar ile topyekün eğitim faaliyetlerinden uzak tutulmalıdır." diye konuştu.

Bahçe, Milli Eğitim Bakanı Naci Avcı'ya çağrıda bulunarak konuşmasını şöyle sonlandırdı: "Son dönemde yaşayan kayyım atamalarının ve atanan kayyımların tartışmalı karar ve uygulamalarının kamuoyu nezdinde mahkumiyet yaşadığını göz önünde bulunduracak olursak eğitim yuvalarında yönetici ve öğretmenlerin işlerine son verme, öğretmen ile öğrencilerini birbirinden koparma ve eğitimin tabii seyrinde sürdürülmesine mani olma gibi milli/insani zararların habercisi olan bu gelişmeyi doğru bulmuyor, yetkilileri - özellikle Milli Eğitim Bakanını eğitime, eğitim yuvalarına sahip çıkmaya davet ediyorum."
CİHAN
<< Önceki Haber Aktif Eğitim-Sen: Bakan Avcı'yı okullara sahip çıkmaya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER