Aktif Eğitim Sen'in 'Öğrenci Koçluğu Semineri' sona erdi


Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim Sen'in 'Öğrenci Koçluğu Semineri' sona erdi.

Umurlu Eğitim Gönüllüleri Derneği (UMDEDER) konferans salonunda düzenlenen ve 40 saati yüz yüze yapılan seminer, 40 saat de uzaktan eğitimle tamamlanacak. Seminer, Psikolojik Danışma ve Rehberlik öğretmeni Fatih Horzum tarafından verildi. Seminere katılan 46 eğitimci sertifika almaya hak kazandı.

Aktif Eğitim Sen ve Fatih Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen 80 saatlik Öğrenci Koçluğu ve Eğitim Danışmanlığı Semineri'nin 40 saatlik yüz yüze kısmının tamamlandığını belirten Aktif Eğitim Sen Aydın İl Temsilcisi Aydın Şube Başkanı Ömer Küçükgüldal, "Bugün itibariyle sendikamız ile Fatih Üniversitesi işbirliğiyle organize ettiğimiz Umurlu Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı 80 saatlik öğrenci koçluğu ve eğitim danışmanlığı sertifika programının 40 saatlik yüz yüze eğitimini tamamlamış bulunmaktayız. Açılış konuşmamın başında da ifade ettiğim gibi varlığıyla bize güç katan üyelerimiz ve dört günlük hafta sonu tatilini bizimle beraber geçiren fedakâr eğitim neferleri olarak sizler değerli hocamız Fatih Horzum Bey'in aydınlatıcı anlatımlarına eşlik ederek gerçekten keyifli bir seminer olmasına büyük katkı sağladınız. Hepinize teşekkür ederim ayağınıza emeğinize gönlünüze sağlık. Eğitim siyaset üstü değerlendirilmesi gereken bir iştir. Bir eğitim sendikası gücünü sadece üyelerinin varlığından ve ilkelerinden almalıdır. İlkelerimiz bizim için çok önemli. Kuruluşumuzda ilan ettiğimiz ve uygulamaya koyduğumuz ilkelerimiz neyse bugün de aynı ilkeleri içlerini daha somut çalışmalarla doldurarak uygulamaya devam ediyoruz. Bizler aktif eğitim sen olarak bin üyeye de sahip olsak yüzbin üyeye de sahip olsak aynı ilkeler doğrultusunda sendikacılık yapmaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Sendika olarak yılı eğitime ayırdıklarını belirten Aktif Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Küçükgüldal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sendika olarak ikinci yaş günümüzü kutladığımız şu günlerde böyle güzide bir topluluğa eğitimle ilgili bir seminer düzenlemiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İki yıl belki bir sendika için çok fazla bir zaman dilimi değildir. Ancak kuruluşundan kısa zaman sonra yirmi binleri bulan üye sayısıyla rekor kırarak dünya sendikacılık tarihine geçmiş, geçtiğimiz yıl diğer 35 sendikanın toplamından daha fazla kayıtlı sosyal faaliyet yapmış bir sendika olarak evet yeni bir sendikayız ama böyle de bir sendikayız demek istiyorum. Yapılan araştırmalar çalışanların siyasal değil sosyal sendikacılık istedikleri ortaya çıkarmıştır. Sendika olarak her zaman siyasal sendikacılıktan uzak durmaya çalıştık. Bunun yerine sosyal sendikacılığa önem verdik. Geçtiğimiz dönem için sosyal faaliyetler dönemiydi diyebiliriz, inşallah önümüzdeki dönem de eğitimin niteliğini arttırmaya yönelik seminerlerin verildiği bir eğitim sendikacılığı dönemi olmasını hedefliyoruz."

Sendika olarak yeni dönemde verilecek seminerle ilgili bilgiler veren Ömer Küçükgüldal, "Bağımsız Birey-Sağlıklı Toplum Kampanyası, Hukuk ve Mevzuat Semineri, Öğrenci Koçluğu ve Eğitim Danışmanlığı Programı, Müdür Yardımcılığı Sınavına Hazırlık Kursu, Akıl ve Zeka Oyunları gibi farklı eğitimleri Aktif Akademi Eğitimleri çatısı altında vermeye çalışacağız. Biz birleştirici sendikacılığımızın bir neticesi olup, okul–kurum-üye ziyaretleri ile de çalışanın sorunlarını-ortak aklı merkeze alarak dile getirmeye çalıştık. Bir sendikanın üyelerine ve ülkesine daha faydalı olabilmesi için güçlü olması gerekmektedir. Bir sendikanın güçlü olması üye sayısına ve üyelerinin sendikal eylemlere katılımına bağlıdır. Sendikamıza şu ana kadar üye olmayan arkadaşlarımıza da size değer veren, eğitim ve eğitimcinin sorunlarını ön plana alan siyasallıktan uzak bir sendikaya üye olmanızı tavsiye ediyoruz, bekliyoruz. Adımızdan da anlaşılacağı gibi teknolojiyi iyi kullanan son derece aktif ve dinamik bir sendikayız. Programın hepinize hayırlı olmasını diler tüm katılımcılara sınavda ve bundan sonraki hayatta başarılar dilerim." diyerek, sözlerini tamamladı. CİHAN
<< Önceki Haber Aktif Eğitim Sen'in 'Öğrenci Koçluğu Semineri' sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER