Aktif Eğitim-Sen: Sendikalar çalışanları koruyan bir zırh gibidir


Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Uşak Temsilciliği, sendikanın kuruluşunun ikinci yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde bir program düzenledi. Bilgilendirme ve üyelerle buluşma programına, basın ve dış ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Mehmet Tezcan da katıldı. Burada yaptığı konuşmada sendikaların, çalışanları koruyan adeta bir zırh hükmünde olduğunu söyledi.

Türk Ceza Kanunu'nun 118. maddesini hatırlatan Tezcan, "Bir kimseye karşı bir sendikaya üye olmaya veya olmamaya, sendikanın faaliyetlerine katılmaya veya katılmamaya, sendikadan veya sendika yönetimindeki görevinden ayrılmaya zorlamak amacıyla cebir veya tehdit kullanan kişi, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır. Yine cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla bir sendikanın faaliyetlerinin engellenmesi halinde, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına hükmolunur." dedi. Sendikaların, çalışanları koruyan adeta bir zırh hükmünde olduğunu belirten Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, "Anayasa'nın 128. maddesinde denildiği gibi, '(…) kamu hizmetlerinin gerektirdiği asli ve sürekli görevler, memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle görülür.' Bir devlette memur sınıfı olmak zorundadır ve bu, tüm dünyada da böyledir. Anayasa, uluslararası sözleşmeler, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, sendika kanunları ve daha birçok kanunla garanti altına alınmış memurun iş güvencesinin kaldırılması ya da sınırlandırılması mümkün değildir." şeklinde konuştu. Serbest kıyafet eylemi, 'Angarya Nöbete Hayır' eylemi ve aktif akademi eğitimlerinden de bahseden Seyit Mehmet Tezcan, "Aktif Eğitimciler Sendikası, ilk günkü gibi dik, diri, heyecanlı bir şekilde ülkemize hizmet etmeye devam ediyor." dedi.

Aktif Eğitim-Sen Uşak Temsilcisi Nihat Çakın ise sendikaların, çeşitli işkollarında örgütlenmiş sivil toplum kuruluşları olduğunu belirtti. Çakın, şunları söyledi: "Sendikalar, üyeleri için hak arama mücadelesinin yapıldığı profesyonel kurumlardır. Bu bağlamda Aktif Eğitimciler Sendikası, sadece bir sendikadır. Sendikada sendikacılık yapılır. Bu nedenle sendikacılığın asgari donanımlarına sahip olmak zorundayız. Sosyal sendikacılıksa sosyal sendika, mevzuatsa mevzuat, ücretse ücret, iş güvencesi ise iş güvencesinin korunması adına ne gerekiyorsa onu yapan bir sendika olmak durumundayız. Biz eğitimin tüm sorunlarının çözümüne katkı niyet ve iddiasıyla buradayız. Devletimizin bizlere verdiği mevki ve makamlar, sendikamıza üyelerimiz adına sağlanan imkanlar bize milletimizin emanetidir. Hep birlikte milletimizin ve üyelerimizin emanetine sahip çıkacak, kişisel ve kurumsal tüm imkanlarımızı, aktif sendikacılığın tüm eğitim çalışanlarıyla buluşacağı ve ülkemiz eğitimi için bir ışık olacağı günlerin gelmesi için seferber edeceğiz. Ayrıca tüm eğitim çalışanlarımızı 2, 3, 9 ve 10 Ocak 2016 tarihlerinde Fatih Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz, 'Öğrenci Koçluğu ve Eğitim Danışmanlığı' sertifika programına davet ediyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Aktif Eğitim-Sen: Sendikalar çalışanları koruyan bir... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER