Aleviler ve Sünniler Muharrem iftarında biraraya geldi


İzmir'in Bargama ilçesine bağlı Tepeköy Mahallesi'inde Muharrem ayı ve Kerbela olaylarını anma programı düzenlendi. Tepeköy Cemevi tarafından düzenlenen ve Koza Altın İşletmeler ile Bergama Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin katkılarıyla gerçekleştirilen programda birlik ve beraberlik mesajları verildi. Program Alevi ve Sünnilerin Muharrem iftar yemeğini yemesiyle başladı. Program Kerbela şehitlerine yazılan mersiyenin okunmasıyla devam etti.

Burada bir konuşma yapan Zakir Ali Can Çınar, "Her dönemde olduğu gibi bu dönemde de bir kötünün olduğunu, bir Yezid'in olduğunu, bu kötülüğün karşında da bir iyi, mutlaka var. Bu dönemde maziden alınan derslerle geleceği onarabilmek, geliştirebilmek lazım. Gün birlik olma zamanı. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın." dedi.
Daha Sonra Zakir Çınar, Kerbela ağıtları ve deyişleriyle dinleyenleri duygulandırdı.

Dede Ejder Keskin de yaptığı konuşmada Kerbela olaylarını anlatarak, "Allah bir daha o günleri yaşatmasın" diye konuştu. Keskin, ünümüzde yaşanan olaylara da dikkat çekip, "Her ne şartta olursa olsun birlik ve beraberliği bozmak isteyenlere karşı yek vücut olmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Oruç açma programına Tepeköy Mahallesi Muhtarı Efkan Aktaş başta olmak üzere çevre mahallelerden çok sayıda davetli katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Aleviler ve Sünniler Muharrem iftarında biraraya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER