Alman cumhurbaşkanı, Berlinli Türklerin kurduğu okulun öğrencilerini ağırladı

Alman cumhurbaşkanı, Berlinli Türklerin kurduğu okulun öğrencilerini ağırladı

Berlinli Türk müteşebbislerin kurduğu TÜDESB'e bağlı Wilhelmstadt Okulları'nın düzenlediği 'Okul Kongresi' (Schüler-Kongress) gösterdiği başarı en üst düzeyde kabul gördü. Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un dikkatini çeken proje sayesinde Wilhelmstadt Okulları, Bellevue Sarayı'nda gerçekleştirilen bir sempozyuma davet edildi.

Berlinli Türklerin kurduğu TÜDESB'e bağlı Wilhelmstadt Okulları, Cumhurbaşkanı Joachim Gauck tarafından Bellevue Sarayı'ndan düzenlenen bir sempozyuma davet edildi. Wilhelmstadt Okulları, bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri Okul Kongresi (Schul-Kongress) vesilesiyle sempozyuma katılma imkânı buldu. Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve "Doğu Almanya Sosyalist Birlik (SED) Diktatörlüğü Döneminin Aydınlatılması" adını taşıyan vakfın düzenlediği 'Geçmişi Hatırlamak – Demokrasiyi Geliştirmek' başlıklı sempozyuma Wilhelmstadt Okulları'nın müdürlerinden Orhan Ayhan ve Sabrina Leberecht'in yanı sıra farklı sınıflardan 15 öğrenci katıldı.

OKUL KONGRESİ'NDEKİ BAŞARILARI DAVETİ BERABERİNDE GETİRDİ

Wilhelmstadt Okulları, bu yıl Almanya çapında düzenledikleri Okul Kongresi'nde iki Almanya'nın birleşmesini konu olarak seçmişti. Kongre; 25, 26 ve 27 Haziran tarihlerinde Berlin Meclis Binası'nda Doğu Almanya'nın son dışişleri bakanı olan Markus Meckel'in himayesinde ve açılış konuşmasıyla gerçekleşmişti. Kongrenin partneri ise Doğu Almanya Sosyalist Birlik (SED) Diktatörlüğü Döneminin Aydınlatılması Vakfı olmuştu. Wilhelmstadt Okulları'na giden öğrenciler, bu kongrede gösterdikleri başarı sayesinde sempozyuma katılma, sorularıyla katkıda bulunma ve program sonrasında verilen yemekte Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ile sohbet etme imkânı buldu. Okullarını temsilen katılan öğrenciler, Okul Kongresi hakkında cumhurbaşkanına bilgi verdi.

ALMANYA ÇAPINDA İLK 10'a GİRDİLER

Programa, Wilhelm Okulları'nın yanı sıra dört eyalette eğitim veren ve değişik alanlarda başarılı olmuş dokuz okuldan öğrenci katıldı. Toplam katılım Wilhelmstadt öğrencileri ile birlikte 150'yi buldu. 'Geçmişi Hatırlamak – Demokrasiyi Geliştirmek' başlıklı sempozyumda iki Almanya'nın birleşme sürecinde Batı Almanya ile Doğu Almanya arasındaki ekonomik dengeleri kurmak için atılan adımlar ele alındı. Bu adımların olumlu ve olumsuz sonuçlarını tartışan katılımcılar kendi tecrübelerinden örnekler vererek davetlileri geçmişe götürdü. Sempozyum dün akşam Deutschlandfunk radyosunda yayınlandı. CİHAN
<< Önceki Haber Alman cumhurbaşkanı, Berlinli Türklerin kurduğu okulun... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER