Alman değerlerine uymayan mültecilere verilen yardım kısılacak


Alman Federal Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Andrea Nahles (SPD), uyum sağlamak istemeyen mültecileri uyardı. Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesine yazan bakan, entegre olmak istemediği sinyalini verenlere verilen desteği azaltacaklarını söyledi.

Nahles'e göre Almanya'ya gelen ve bu ülkeden koruma bekleyen insanların bu ülkenin kurallarına ve değerlerine uyması gerekiyor. Nahles, bunun dışında destek gören mültecilerden bütün marifetlerini ortaya koymalarını, var güçleriyle çalışmalarını istiyor.

Bu bağlamda dil kurslarına katılmanın önemine de dikkat çeken bakan, birlikte yaşamın temel kurallarına uymanın gerekli olduğu fikrini paylaştı. Nahles, Almanya'ya göçmen olarak gelmeyi göze alan AB dışındaki ülkelerin vatandaşlarının yeni bir hayata adım atmak için kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmesi ve daha baştan itibaren sosyal yardıma muhtaç bir hayat sürememesi gerektiğini ifade etti. Bakan, "Yerel yönetimler maddi imkânı olmayan AB dışı ülke mensubu insanlara sınırsız derecede bakamaz. AB Serbest Dolaşımı'nın amacı da hiçbir zaman bu olmamıştı" ifadelerini kullandı.

KRAFT, BAŞVURUSU KABUL EDENLERİN İSTEDİĞİ YERDE YAŞAMASINI YASAKLAMAK İSTİYOR

Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Başbakanı Hannelore Kraft da (SPD), başvurusu kabul edilmiş ilticacılara belli durumlarda kalacakları evi kendilerinin seçmelerini yasaklamak istiyor. Gerekçesi ise mültecilerin başvuruları kabul edilir edilmez büyük şehirlere yönelmeleri. Kraft'a göre bu özellikle KRV gibi büyük şehir yoğunluğu olan eyaletleri zor durum düşürür.

Kraft'ın bir diğer gündemi ise Noel gecesi kadınlara taciz iddiası. Bu olaydan sonra karnavalda da bu zamana kadar olduğundan daha fazla suç duyurusunda bulunulacağı öngörüsünde bulunan başbakan, artık bu konuda daha fazla hassasiyet ve yeni bir cinsel suçlar kanunu olduğu hatırlatmasında bulundu. Kraft, bununla birlikte eyaletteki hüsnü kabul kültürünün çok fazla yara almadığını söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Alman değerlerine uymayan mültecilere verilen yardım... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER