Alman Meclisi önünde dev ahtapotla eylem


Avrupa Birligi ile Kanada arasında müzakereleri tamamlanan 'CETA' serbest ticaret anlaşmasını protesto eden göstericiler, Federal Meclis binası önüne getirdikleri dev ahtapot maketini patlattı.

Para kurları arasındaki işlemlerden vergi alınmasını savunan 'attac' adlı STK'nın düzenlediği gösteride sembolik olarak şişirilen ahtapot patlatıldı. attac koordinasyon kurulu üyelerinden Hanni Gramann, CETA anlaşmasıyla ilgili müzakerelerin kapalı kapılar ardında yapılmasına karşı olduklarını söyledi.

Gramann, anlaşmayı bir ahtapota benzeterek, "CETA'nın ne tür değişiklikler getireceğini ve ne tür yaptırımlarla karşı karşıya kalacağımızı bilmiyoruz." dedi. "CETA gibi anlaşmalar yapılacaksa öncelikle vatandaşların şeffaf bir şekilde bilgilendirilip onaylarının alınması gerekiyor." diyen Gramann, sembolik eylemlerle vatandaşları CETA konusunda bilinçlendirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Gramann CETA anlaşmasını AB'nin ABD ile yapmayı planladığı serbest ticaret anlaşması TTIP'ye benzeterek, "İkisi de hiçbir şekilde AB'de yaşayan vatandaşlara fayda getirecek anlaşmalar değil." dedi.

CETA anlaşmasıyla ilgili müzakereler tamamlandı fakat henüz onay süreçleri bitmedi. TTIP müzakereleri ise sürüyor.Alman-Meclisi-onunde-dev-ahtapotla-eylem-1978393.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Alman Meclisi önünde dev ahtapotla eylem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER