Almanya'da mülteci yurtlarına bir yılda binden fazla saldırı oldu


Almanya Federal Kriminal Dairesi'nin (BKA) verilerine göre 2015 yılında bu ülkedeki mülteci yurtlarına binden fazla saldırı gerçekleşti. Mülteci yurtlarına yönelik 2015'te, 2014'e göre beş kat daha fazla saldırı yaşanması dikkat çekiyor.

BKA'nın kayıt altına aldığı verilerin; kundaklama, yurda maddi zarar verme ve toplumda nefreti artıracak yazı ve işaretler olduğu ifade edildi. 2015'teki bin 5 saldırının 901'inin aşırı sağ motofli yapıldığı kaydedildi. 92'si ise kundaklama olarak gerçekleşti.

Mülteci yurtlarına yönelik kundaklama ve saldırı eylemlerinin bir kısmının toplumda 'sıradan vatandaş' olarak tanınan insanlardan geldiğine dikkati çeken Bielefeld Üniversitesi'nden Andreas Zick, ARD'ye yaptığı açıklamada, mültecilere karşı 'savunma' düşüncesiyle hareket eden bu insanlarıni yaptıklarının kötü bir şey olmadığını düşündüklerini söyledi. Andreas Zick, mülteci yurtlarına saldırıların aşırı sağ motifli yapılmasına rağmen polisin eylemleri soruşturmasındaki en büyük zorluğunun, saldırıları yapanların çoğunluğunun aşırı sağcı olduğuna dair kaydının olmaması olduğunu ifade etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da mülteci yurtlarına bir yılda binden fazla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER