Almanya, Rus petrol şirketi rafinerisine el koydu

Almanya, Rus petrol şirketi Rosneft'in rafinerilerine el koyduğunu açıkladı.

SHABER3.COM

Almanya Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ülkedeki petrol arıtma kapasitesinin yaklaşık yüzde 12'sini oluşturan Rosneft'in Alman yan kuruluşlarının Federal Ağ Ajansı'nın vesayeti altına alındığı belirtildi. Rusya'nın Almanya'ya giden vanaları kapatması sonrası gelen bu adım işlerin daha da kızıştığını gösterdi. 

Rosneft Deutschland GmbH (RDG) Almanya'nın petrol işleme kapasitesinde yüzde 12 ağırlığı bulunuyor. Alman Ekonomi ve Enerji Bakanlığı verilerine göre şirket ülkedeki en büyük rafinaj şirketlerinden biri olarak öne çıkıyor.

Rosneft Deutschland GmbH (RDG) ve RN Refining & Marketing GmbH (RNRM) şirketlerini ve üç rafinerideki karşılık gelen paylarını kapsıyor. Konuyla ilgili Rosneft, bu durumun yasadışı olduğunu ve Berlin'in kararına itiraz etmek için mahkemeye gidebileceğini söyledi.

Özellikle Polonya sınırına yakın olan ve Berlin'de ve Berlin Brandenburg uluslararası havaalanı da dahil olmak üzere çevresindeki bölgede kullanılan petrolün yaklaşık yüzde 90'ını sağlayan PCK Schwedt için de bir bekleyiş var. 



<< Önceki Haber Almanya, Rus petrol şirketi rafinerisine el koydu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER