Almanya ve Fransa liderleri, 26 yıl sonra ilk kez birlikte AP'ye hitap edecek


Avrupa Parlamentosu (AP) bugün tarihi günlerinden birini yaşıyor. Almanya ve Fransa liderleri, 1989'dan sonra ilk kez birlikte Avrupa Parlamentosu'na hitap edecek. Ayrca İspanya Kralı VI. Felipe de bugün AP'de konuşma yapacak.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ziyaretini, 'zor bir dönemde tarihi ziyaret' sözleriyle özetledi. İki liderin milletvekillerine hitap ettikten sonra Avrupa'nın geleceğini konu alan oturuma da katılması bekleniyor. Avrupa'yı yakından ilgilendiren mülteci krizi, Suriye, Ukrayna ve Yunanistan'da yaşananların konuşulması planlanıyor.

Almanya ve Fransa liderleri son olarak Berlin Duvarı'nın yıkılmasından hemen sonra 1989 yılında Avrupa Parlamentosu'na hitap etmişti. Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterrand ve Helmut Kohl o dönem 15 üyeli Avrupa Birliği'nin daha da güçlendirilmesi çağrısında bulunmuştu.

Almanya-Fransa ilişkileri üzerine çalışmalarıyla bilinen Sorbonne Üniversitesi öğretim üyesi Helene Miard Delacroix, Fransız medyasına yaptığı açıklamada, Avrupa'nın en az 1989'daki kadar ağır bir krizden geçtiğini söyledi. AB'nin bu zor koşullar altında büyük bir sıçrama yapabileceğini aktardı.

Ayrıca bugün İspanya Kralı VI. Felipe de bugün AP'de konuşma yapacak. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya ve Fransa liderleri, 26 yıl sonra ilk kez birlikte... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER