Amasya'da 425 bin dekar alan sulanacak

Amasya'da 425 bin dekar alan sulanacak

Devlet Su İşleri (DSİ) 7. Bölge Müdürlüğü, aralarında Amasya'nın da bulunduğu toplam 4 ilin tarım arazilerinin sulanması için hazırlanan Aşağı Çekerek Projesi için bilgilendirme toplantısı yaptı.

Bilgilendirme toplantısına, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin'in yanı sıra çok sayıda protokol üyesi, DSİ 7. Bölge Müdürü Ahmet Kanık, DSİ 73. Şube Müdürü Turgut Yorulmaz ve projeden faydalanacak köy muhtarları katıldı.

DSİ Bölge Müdürü Ahmet Kanık, hazırlanan proje ile Amasya, Tokat, Çorum ve Yozgat yaklaşık 679 bin dekarlık bir alanın sulanacağını söyledi.

Amasya'da yapılan yatırımlar ve Aşağı Çekerek Projesi hakkında bilgi veren Bölge Müdürü Kanık, "İl genelinde DSİ tarafından yapılmakta olan 24 projenin toplam bedeli yaklaşık 239 milyon liradır. Sulama, hidroelektrik santraller ve taşkın koruma tesisleri bağlamında yapılan çalışmalar devam etmektedir. Aşağı Çekerek Projesi sayesinde Tokat, Çorum, Amasya ve Yozgat illerine yaklaşık 679 bin dekarlık bir alanın proje sayesinde sulanacaktır. Sulama anlamında projeden en çok yararlanacak illerin başında yaklaşık 425 bin dekar ile Amasya gelmektedir." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Amasya'da 425 bin dekar alan sulanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER