Amasya Üniversitesi'nden geç saate kadar ders çalışana çorba


Amasya Üniversitesi'nde ara sınavların yapıldığı, 2 hafta sürecek olan vize haftası dönemi başladı. Üniversite yönetimi, yoğun geçecek olan vize haftası süresince kendi bünyelerinde bulunan okuma salonunda geç vakitlere kadar ders çalışan öğrencilere çorba ikram etme kararı aldı.
Yapılacak ikramın sadece çorbayla sınırlı kalmayacağını belirten Amasya Üniversite Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, saat 23.00 ile 24.00 arasında verecek olan ikram çorba, pide, simit, peynir, çay gibi farklı uygulamalar ile devam edeceğini söyledi.

Üniversite öğrencilerinin yüzde 80'inin il dışından geldiğini ve büyük bir çoğunluğunun da yurtlarda değil de evlerde kaldığını kaydeden Orbay, "Sonbahar bitti kış mevsiminin belirtileriyle soğuklar da başladı. Bu hafta içerisinde de vize sınavlarımız başlıyor. Öğrencilerimiz maalesef dönem içerisinde günü gününe çalışmayıp özellikle vize ve final dönemlerinde yoğun bir çalışma temposu içerisine giriyorlar. Bizim Eğitim Fakültesi Yerleşkesi içerisinde bulunan okuma salonumuz da 7 gün 24 saat açık. Bu dönem içerisinde çalışan öğrencilerimize bir nebze olsun soluk aldırabilme adına belli günlerde çeşitli yiyecek etkinlikleri yapacağız. Bunun öğrencilerimizin çalışma azmini artırmasını, kurumumuza olan aidiyet hissini artırma noktasında önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Ayrıca düzenli ve dengeli bir beslenmeyle olacağı kanaatindeyiz." dedi.

Öğrenci psikolojisinden iyi anladığını ifade eden Orbay, "Bu arkadaşlarımızın geçtiği sıralardan bizlerde geçtik. Ben genellikle devlet yurtlarında kaldım. Lisans, yüksek lisans, doktora dönemlerimde. Bazen maddi imkansızlıklarla, bazen arkadaş ortamımızda, bazen kaldığınız yerle ilişkili olarak bazı problemleri yaşıyorsunuz. Arkadaşların hangi durumda ne hissettiklerini anlamak benim için çok zor değil. O sıralardan geçeli çok olmadı. Onlar ne için kopya çekmeye teşebbüs eder, ne zaman aşık olurlar, ne zaman kızarlar, ne zaman gülerler onları az buçuk tahmin edebiliyoruz. Böyle bir jest yapalım dedik üniversite idaresi olarak. İnşallah öğrencilerimiz memnun kalmıştır. Bu soğuk kış günlerinde sobalı evde kalanlar var. Belki elektrikle ısınan evler var. Belki kalorifer ücretini yatıramadığı için problem yaşayan, doğalgazı kesilen öğrencilerimiz var. Burada ortam sıcak, arkadaşlıklarda sıcak, çorba da sıcak. Biraz önce arkadaşlara 'Çorbalar bizden ekmeklerin parasını verirseniz yeter' şeklinde espri yaptık." diye konuştu.

"DERS ÇALIŞMAYAN AYVAYI YİYEBİLİR"

Sosyal medya üzerinden elinde ayva buluna fotoğrafı neden paylaştığı sorusunu da açıklık getiren Rektör Orbay, "Ayvayı paylaştım ve 'Vize sınavları yaklaşıyor hepinize başarılar dilerim' diye yazdım. Onu yazmaktaki amacım şuydu. Biyoloji okuyan arkadaşları bilir. Ayva içerisinde C vitamini olan bir meyve olup besin lifi noktasında da zengin bir meyvedir. Özellikle kış mevsimini yaklaştığı şu dönemlerde vücut direncini soğuğa karşı koruyacağını düşünerek yaptım ama paylaşımın altına yapılan yorumlarda farklı anlamlar çıkaranlar olduğunu gördüm. Halk arasında söylene deyimle 'Ayvayı yemek' gibi bir şey. Ben o niyetle yazmamıştım ama çalışmazlarsa ayvayı olabilir de yani." ifadelerini kullandı.

Amasya Üniversitesi'nde çok güzel hizmetle karşılaştığını söyleyen öğrencilerden Turgut Büyükahıskalı, "Yüzlerce farklılık arasında bir gün rektörün bize 'Hadi bakalım çocuklar acıkmışsınızdır' demesi çok güzel şeyler. Üniversite yönetimine çok teşekkür ediyorum." dedi.

Büşra Küpeli isimli öğrenci ise uygulamanın kendileri için çok iyi olduğunu ve devamını beklediğini söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Amasya Üniversitesi'nden geç saate kadar ders çalışana... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER