Amerika'ya hangi mesajı verdi?

Suriye sınırında Fırat'ın doğusunda "güvenli bölge" tesis edilmesine dair ön mutabakata rağmen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Türkiye birbirine mesaj vermeye devam ediyor. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün ABD'yi ima ederek, "İki-üç haftanız var." dedi.

SHABER3.COM

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile birlikte Suriye sınırında "güvenli bölge" tesisine dair konuştu.

Erdoğan, "Birkaç hafta içinde askerlerimiz bölgeyi kontrol etmezse, kendi harekât planımızı devreye sokacağız." dedi.

"VARSIN GERİSİNİ KARŞIMIZDAKİLER DÜŞÜNSÜN"

İstanbul Tuzla’da Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde konuşan Erdoğan, "Fırat'ın doğusunda iki-üç hafta içinde kendi belirlediğimiz şartlar dahilinde, kendi askerlerimizle fiilen bölgeyi oluşturmaya başlamazsak, varsın gerisini karşımızdakiler düşünsün." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Fırat'ın doğusundaki tüm sınırlarımız boyunca kurulacak güvenli bölgeyle ilgili çok fazla zamanımız ve sabrımız yoktur." diye konuştu.

Erdoğan bugün harp okullarından mezun olanların diploma töreninde konuştu.

ERDOĞAN: BİZE VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

Erdoğan, Suriye'nin İdlib bölgesinde Esed rejimin bütün taşkınlıklarına rağmen Rusya ile işbirliğinin devam ettiğini söyledi. 

"Münbiç'te bize verilen sözlerin tutulmaması sebebiyle ortaya çıkan demografik yapıya ve güvenliğe ilişkin kaygılar giderek artıyor." diyen Erdoğan benzer huzursuzlukların Rakka, Deyrizo ve Haseke gibi yerlerde de had safhaya çıktığını kaydetti.

"NATO ÇUVALLADI, FAKAT ÜYELİĞE DEVAM"

Erdoğan, "pek çok konuda kelimenin tam anlamıyla çuvallamış olsa da" diye nitelediği Kuzey Atlantik Anlaşması Teşkilatı (NATO) üyeliğinden vazgeçmek gibi bir niyetinin olmadığının altını çizdi. 

Erdoğan, "Bozguna uğrattığımız bölücü terör örgütünün müttefikimiz olan bir ülkenin eteklerinin altına sığınarak faaliyetlerini sürdürmesi ise bugün ayrı bir sorun olarak karşımızda duruyor." dedi.

"F-35'LER TESLİM EDİLMİYOR, ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI OTURACAK DEĞİLİZ"

Erdoğan, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alması sonrası ABD'nin Ankara'yı F-35 savaş jetleri programından çıkarması ile ilgili de açıklamalar yaptı.

Erdoğan, "Uçaklar (F-35) bize teslim edilmiyor. Elimiz kolumuz bağlı şekilde başımıza gelecekleri herhalde bekleyecek halimiz yok." dedi. 

Cumhurbaşkanı, "Patriot satışı bize karşı bir baskı aracı haline getirilir ve bu şekilde güvenlik ihtiyaçlarımız zaafa uğratılmaya kalkılırsa tercihimizi diğer sistemden yana kullanmaktan çekinmeyiz." ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Amerika'ya hangi mesajı verdi? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER