Ankara'daki terör saldırısı Elmadağ'da protesto edildi

Ankara'daki terör saldırısı Elmadağ'da protesto edildi

Ankara Elmadağ ilçesindeki Eğitim-Sen, Eğitim- İş ve CHP İlçe Örgütü, Başkent'in tren garında yaşanan bombalı saldırıyı ortak basın açıklamasıyla kınadı.

İlçede bir araya gelen kuruluşlar adına açıklama yapan Eğitim Sen 1 Nolu Şube Eğitim Sekreteri Ali Karaçalı, "Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyandayız! Katliamı ve katilleri asla unutmayacağız. Sarayın saltanatı uğruna aylardır dökülen kanlara dur demek, savaşa karşı, barışı savunmak için yollara düştük. Türkiye'nin göbeğinde Ankara Garı'nın önünde binlerce polisin gözü önünde patlattılar bombalarını. 128 canımızı aldılar aramızdan. Canımızdan can gitti. Yüreklerimiz dağlandı. Annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik." dedi.

Yüreklerin yandığını, kan ağladığını belirten Karaçalı, konuşmasına şöyle devam etti: "Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyan ediyoruz. Bizler patlama sonrasında canlarımızı kurtarmaya çalışırken, polislerini gaz bombaları ile üzerimize salanlar, yüzümüze sırıtarak 'güvenlik zafiyeti' yok diyorlar. Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Ankara'nın orta yerinde göz göre göre bombaları patlatanları, yakın tarihimizin en vahşi saldırısına göz yumanları biliyor, katillerin hepsini tanıyoruz. Katiller; diktatörlük heveslileri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kaldığı için, ülkeyi kan gölüne çevirip, yaşanan ölümler üzerinden 'oy avcılığı' yapanlardır. Katiller; yarattıkları şiddet, korku ve katliam atmosferinde 'tek başına iktidar' olmak için ülkeyi ateşe atıp, kendilerini kurtarmaya çalışanlardır."protesto-edildi-1906054.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'daki terör saldırısı Elmadağ'da protesto edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER