Doğruyol: Türkiye Ortadoğu bataklığı haline getirilmek isteniyor

Doğruyol: Türkiye Ortadoğu bataklığı haline getirilmek isteniyor

Ankara'da 97 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısını kınayan Türkiye Kamu Sen İzmir İl Başkanı Ahmet Doğruyol, Türkiye'nin Ortadoğu bataklığı haline getirilmek istendiğini söyledi. Doğruyol, yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin hızla bir toplu ölümler ülkesine dönüştüğü gerçeği gözardı edilmemelidir. Cumhuriyetimizin başkentinde, Emniyet, MİT, Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı gibi devletimizin kalbinin attığı bir bölgede, nasıl olup da teröristlerin ellerini kollarını sallayarak tarihin en ağır saldırısını gerçekleştirebildikleri mutlaka sorgulanmalıdır. Güneydoğu'da nasıl olup da tonlarca patlayıcının, kimseden habersiz yollara döşendiği mutlaka irdelenmelidir. Eşlerinin, çocuklarının gözleri önünde, evinde uyurken katledilen askerimizin ve polisimizin nasıl böyle korumasız bırakıldığı mutlaka sorgulanmalıdır. Saldırıların toplu katliamlara dönüştüğünü, vatandaşlarımızda korku ve panik havasının hakim olduğunu, terör saldırılarının ve buna bağlı can kayıplarının sıradanlaştığını üzülerek görmekteyiz." dedi.

Konak ilçesi Basmane semtindeki sendika binasında yapılan ve diğer şube başkanlarının da katıldığı toplantıda konuşan İl Başkan Doğruyol, saldırının ülkenin birlik ve beraberliğini hedef aldığını söyledi. Doğruyol, "Her gün ülkemizin dörtbir yanından gelen terör saldırılarında kaybettiğimiz evlatlarımızın acısını yaşarken Ankara Gar binası önünde toplanan vatandaşlarımıza karşı gerçekleştirilen kahpe saldırı ile yüreklerimiz bir kez daha yandı. Birliğimize, dirliğimize ve kardeşliğimize karşı girişilen bu saldırı nice yüreklere ateş düşürdü, nice ocakları söndürdü. Terörün etnik kökeni, ideolojisi, dili, inancı, cinsiyeti, yaşı ne olursa olsun ayrım yapmadan, insanlığa karşı girişilen en alçakça saldırı olduğu, bu menfur olayla bir kez daha görüldü. Terörün ırkının, dilinin, dininin, mezhebinin, renginin ve ideolojisinin olmadığı bir kez daha anlaşıldı. Bir yanda 7 Haziran'dan bu tarafa tam 157 askerimiz ve polisimiz alçakça şehit edilirken diğer tarafta da sivil vatandaşlarımızın da bombalar, tuzaklar, suikastler yoluyla canlarına kastedilmektedir." dedi.

'GÜVENLİK ZAFİYETİ VAR'

Saldırıların, istihbarat ve güvenlik zafiyeti yaşandığının en büyük ispatı olduğunu öne süren Doğruyol, "Cumhuriyet tarihimizde geride bıraktığımız 92 yılda yaşamadığımız acıları son bir kaç ay içerisinde yaşamışsak, elbette bunun bir bedeli de olmalıdır. Öncelikle yüzlerce askerimizi, polisimizi, vatandaşımızı toplu katliamlarla katleden hainler ve bunların azmettiricileri, bir an önce bulunup adaletin karşısına çıkarılmalıdır ancak milletimiz böylesine büyük terör saldırılarına maruz kalırken istihbarat ve güvenliğimizden sorumlu olan yetkililerin de onurlu bir öz eleştiriyle gereğini yerine getirmesi icap etmektedir. Dünyanın her yerinde terör saldırısı ve ölümler yaşanabilir. Dünyanın her yerinde istihbarat açığı, güvenlik zafiyeti olabilir ama dünyanın her yerinde, bu saldırıları önlemekle görevli olanlardan da hesap sorulur." diye konuştu.

'HESAP SORULMALI'

Türkiye Kamu Sen İzmir İl Başkanı Doğruyol, şöyle devam etti: "Ortadoğu'da bizden habersiz yaprak bile kımıldamaz, diyen Sayın Başbakan, nasıl olup da bir bombayla 13 polisimizin, 16 askerimizin katledilebildiğini, yüzlerce vatandaşımızın canına kastedildiğini izah etmek, bu işin sorumlularından hesap sormak zorundadır. Gidenler gitmekte, gözü yaşlı analar, babalar, evlatlar geride kalmaktayken hiç kimsenin bu sorumluluğu üstlenmemesi kabul edilemez. İçte ve dışta, en değerli varlığımız devletimizi yok etmek için faaliyet gösteren sayısız odak varken istihbarat teşkilatımızın nelerle meşgul olduğu, İçişleri Bakanlığı'nın hangi konulara öncelik verdiği sorgulanmalıdır. Ülkemizin bir Ortadoğu bataklığına dönüşmemesi için terörden arındırılarak, hesap verebilir bir demokrasiye yönelmesi zorunludur. Yüce Allah, tüm milletimizi korusun. Türkiye Kamu Sen olarak ülkemize, milletimize, birliğimize ve huzurumuza yönelen bu cani ve insanlıkdışı saldırıyı kınıyor, şehitlerimiz başta olmak üzere saldırılarda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Doğruyol: Türkiye Ortadoğu bataklığı haline getirilmek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER