Ankaragücü'nden 3 puanını silen TFF'ye tepki


Kulüp Lisans Kurulu tarafından 3 puanın silinen Ankaragücü, yapıtğı açıklamada şampiyonluğa giden yolda kendilerini kimsenin engelleyemeyeceğini belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu'nun ankaragücü'ne veridiği 3 puan silme cezasına kulüp tarafından yapılan yazılı açıklamayla tepki gösterildi.

Ankaragücü'ne uygulanan 3 puan silme cezasının büyük bir şaşkınlıkla karşılandığı belirtiler açıklamada, 3 puan silme cezası ile TFF'nin başarılı çalışmalarını ödüllendirmek yerine anlamsız bir şekilde cezalandırıldıkları ifade edildi.

Cezaya konu olan borçların mevcut yönetimle uzaktan ve yakından ilgisi olmadığı dile getirilen açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Takımımız Süper Lig'de iken oluşan ve bizden önceki yönetimlere ait borçlardır. Geçmişin tüm olumsuzluklarına rağmen adeta ateşten gömleği giyerek kulübü yeniden ayağa kaldırmak, eski parlak günlerine döndürmek ve kulübümüzün yeniden başarıyla Türk sporuna hizmet etmesini sağlamak için olağanüstü bir çalışma temposu içerisine giren Başkanımız Mehmet Yiğiner ve yönetim kurulu üyesi arkadaşları, gelinen noktada yaklaşık olarak 30'a yakın FIFA dosyasını yapılandırıp, düzenli bir şekilde ödeyerek kesin sonuca bağlamıştır. FİFA nezdinde mali kriterleri yerine getirdiği ve ödemelerini düzenli yaparak sorunlu dosyaları bir bir kapattığı için FİFA'dan defalarca teşekkür mektubu alan kulüp, övünerek ve gururla söylüyoruz Ankaragücü'dür. FIFA borçlarını ödeyerek uluslararası arenada Türk sporuna itibar kazandıran yönetim kurulumuz, SSK ve vergi borçlarını da ödeyerek yok denecek kadar azaltmıştır. Bütün bu olağanüstü çalışmalar yapılırken, kulübün yaşamsal faaliyetlerinin de sürdürülebilmesi sağlanmış, büyük bir özveri ile geçmiş dönemden alacağı olan futbolcuların büyük çoğunluğunun alacakları ödenmiş, bir kısmına da kısmi ödeme yapılarak muvafakatname alınarak transfer yasağı kaldırılıp şampiyonluğa oynayan bir kadro kurulmuştur. Federasyon'dan bırakın desteği küçük bir tebessüm, bir teşekkür beklerken bunun yerine 3 puan silme cezasıyla karşılaşınca bizim de aklımıza adalet bunun neresinde sorusu takılıveriyor. Herkes iyi bilmelidir ki Ankaragücü kim ne derse desin, ne yaparsa yapsın, hiçbir engelleme, baskı ve masa başı oyunlarına asla mağlup olmayacaktır. Ankaragücü başkanı, yönetimi, teknik heyet ve futbolcusu, taraftarı camiası ve kulüp çalışanı ile bir bütündür. Bu güç sezon sonunda Ankaragücü'nü şampiyonluğa ulaştıracaktır, bunu engellemeye de kimsenin gücü yetmeyecektir." CİHAN
<< Önceki Haber Ankaragücü'nden 3 puanını silen TFF'ye tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER