Ankaralılar en güzel kediyi seçti


Pursaklar Belediyesi'nin düzenlediği kedilerin güzellik yarışmasında birinci olan Ateş'in sahibi İtalya turu ve 15 kilogram mama kazandı. Ateş'in sahibi Nevin Akan, "Özel olarak hazırlandık. Her gün yürüyüş yaptık. Biraz kilo vermeye çalıştık." dedi.

Pursaklar Belediyesi, '4. Ankara Kedisi Güzellik Yarışması' Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenledi. İlki 2012'de yapılan yarışma, hayvan sevgisini aşılamak, nesli tükenmekte olan Ankara Kedisi'ne sahip çıkmak ve dünyaya tanıtmak amacıyla düzenleniyor. Yüksek katılım gerçekleşen yarışmaya, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, başkan yardımcıları ve çok sayıda hayvansever katıldı.

YARIŞMAYI ATEŞ İSİMLİ KEDİ KAZANDI

Oluşturulan podyumda yarışmacılar kedileriyle birlikte hünerlerini jüri ve seyirciye gösterdi. 125 kedi sahibinin kayıt yaptırdığı yarışmada 75 Ankara Kedisi yarıştı. 75 Ankara Kedisi arasından birinciliği 'Ateş' isimli kedi kazandı. İkinciliği 'Ponçik', üçüncülüğü ise 'Banzai' isimli kedilerin elde ettiği yarışmada, birinciliği kazanan kedinin sahibi İtalya turu ve 15 kilogram mama kazandı. İkinci olan kedi sahibi Akdeniz Tatili ile 5 kilogram mama verilirken, üçüncü olan kedi sahibine de Karadeniz turu ile 3 kilogram mama hediye edildi. Yarışmanın ardından protokol üyeleri dereceye giren kedi sahiplerine ödüllerini verdi.

"BİRİNCİ OLMAYI BEKLİYORDUK"

Dereceye giren kedilerin sahibi ödüllerini almasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Birinci olan Ateş'in sahipleri Nevin Akan ve eşi birinciliği beklediklerini söyledi. Kedilerinin 4 yaşında olduğunu kaydeden Akan ailesi, "Kedimiz 4 yaşında, kilosunu bilmiyoruz ama epeyce ağır. Özel olarak hazırlandık. Her gün yürüyüş yaptık. Biraz kilo vermeye çalıştık. Birinci olduk." diye konuştu.

İkinci olan kedinin sahibi de yarışmaya üçüncü kez katıldığını söyleyerek, şunları kaydetti : "Artık bir derece bekliyorduk. İsmi Ponçik 2,5 yaşında Ankara Hayvanat Bahçesi'nin son kedilerinden. Çok uysal bir kedidir. Beklemiyordum ama çok mutlu oldum. Çok iyi baktık."

Üçüncü olan Banzai 'nin sahibi Canan Cengiz de kedisinin sadece 10 aylık olduğunu ifade ederek, kedisinin 10 kilo olduğunu belirtti. Cengiz. "Rusya'dan geldim. Rusya'dan getirdik Türkiye'de göstermek için. 15 kilo kadar olacak." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Ankaralılar en güzel kediyi seçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER