Antalya'da 6 kurum eğitim konusunda 3 farklı protokol imzaladı


Antalya'da il milli eğitim müdürlüğü ile büyükşehir belediyesi, ticaret borsası, müftülük, gençlik ve spor il müdürlüğü arasında eğitim konusunda protokol imzalandı.

Valililte düzenlenen törenlerin ilki Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin maddi yönden yoksun öğrencilerin desteklenmesine yönelik oldu. Protokolde Antalya genelinde lise düzeyine kadar olan okulda belirlenen öğrencilere 50 lira burs verilmesi öngörülüyor. Protokolü Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve İl Milli Eğitim Müdürü vekili Hasan Tevke imzaladı.

İkinci protokol ise Antalya Ticaret Borsası (ATB) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında gerçekleşti. Protokolün kapsamı hakkında bilgi veren ATB Başkanı Ali Çandır, vakıf zeytinliği olarak bilinen alanda uygulanacak Zeytin Park projesinde öğrencilerin zaman geçirecekleri, dersleri uygulamalı olarak öğrenecekleri soysal alanlar ve parkurlar oluşturulacağını söyledi. Bu kapsamda milli eğitim müdürlüğüyle protokol imzalayarak öğrencilerin bundan faydalanmasını arzuladıklarını belirtti. Vali Muammer Türker, Antalya gibi doğasıyla ön plana çıkan bir şehirde böyle bir uygulamanın yapılacak olmasının çok doğru olduğunu belirtti. Herkesin doğanın sunduğu imkanlardan azami derecede faydalanması gerektiğini kaydetti. Bu konudaki protokole Vali Türker, ATB Başkanı Çandır ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Tekve imza attı.

Son protokol ise İl Gençlik ve Spor, Müftülük ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında oldu. Bu protokole göre; öğrenciler, spor tesislerinde, gençlik merkezlerinde müftülüğün görevlendirdiği kişiler eşliğinde 'değerler eğitimi' alacak. Spor tesislerinden faydalanacak. Protokolü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Müftü Osman Artan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Tekve ile Vali Muammer Türker imzaladı. CİHAN
<< Önceki Haber Antalya'da 6 kurum eğitim konusunda 3 farklı protokol imzaladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER