Arslan: Hukukçular hiçbir zaman gücün adamı olmamalı


Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, hukukçuların hiçbir zaman gücün adamı olmaması gerektiğini söyledi. Manisa'da 2015-2016 adli yılı açılış töreni düzenlendi. Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı, Adalet Komisyonu Başkanlığı, Bölge İdaresi Başkanlığı ve Baro Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği program, adalet sarayında bulunan Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla devam eden törene CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer, MHP Milletvekili Zeynel Balkız, Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Adalet Komisyonu Başkanı Şahap Mutlu, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehtap Caynak, Baro Başkanı Arslan, avukatlar ve adliye çalışanları katıldı.

Ali Arslan, burada yaptığı konuşmada, yeni bir adli yıl açılışına başladıklarını söyledi. Bugünün aynı zamanda Dünya Barış Günü olduğunu aktaran Arslan, "Adli yıl açılışı ile Dünya Barış Günü'nün aynı güne denk gelmesi, bizler için ayrı bir önem arz ediyor. Hele hele bugünlerde çevre ülkelerde savaşın yoğunlaştığı, silahların susmadığı bir ortamda barış daha bir önem arz ediyor. Öncelikle adliyelerin sağlıklı ortamda çalışabilmesi, hukukun gerçek anlamda yerleşebilmesi, demokrasinin gelişebilmesi anlamında öncelikle iç ve dış barışın sağlanması gerekiyor. Bu anlamada biz hukukçular olarak, demokrasinin gelişmesine ve parlamenter rejimin gelişmesine büyük bir önem atfediyoruz, çünkü demokrasinin olmadığı bir ortamda, parlamenter rejimin yara aldığı bir ortamda avukatların yapacağı hiçbir şey yoktur. Sistem işlemez, adli sistem işlemez. Bu anlamda öncelikle demokrasiye işlerlik kazandırmak, öncelikli hedeflerimizin arasında. Bu adli yılın önümüzdeki süreçte biz avukatlar, hakimler, savcılar ve vatandaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Geçmiş yıllardan daha iyi ve huzurlu olması, hak ve adaletin gerçekleşmesi anlamında hukukçuların üzerlerine düşen vazifelerini fazlasıyla yapması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Hukukçular, avukatlar, hakimler ve savcıların hiçbir zaman gücün adamı olmaması gerektiğinin altını çizen Arslan, "Mevcut düzen, mevcut güçten yana tavır koymamalıdır. Güç değişir, düzen değişir ama hakkaniyet, adalet, hukukun üstünlüğüyle ilgili evrensel değerler hiçbir zaman değişmez. Bizler bunları sağlamak için önümüzdeki adli yıl içerisinde de büyük çaba sarf edeceğiz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Arslan: Hukukçular hiçbir zaman gücün adamı olmamalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER