ASYA, hafta sonlarını tatbikatla geçiriyor


SAMSUN (CİHAN)- Kimse Yok Mu Derneği Samsun Asya Arama Kurtarma Timi, arazide kaybolan bir vatandaşın nasıl aranması gerektiği ve günlerce arazide kimyasal torbalar kullanarak nasıl hayatta kalınacağı konusunda tatbikat yaptı.

Kimse Yok Mu Asya Samsun Şube Birimi Sorumlusu Uğur Yücel, Samsun'ın ormanlık ve geniş alanlarından birisi olan Gündağı mevkiinde yapılan tatbikatın, günün ışımasıyla başladığını belirtti. Yücel, "Olay yerinde başkalarına yük olmadan mevcut kimyasal torbalarımızı kullanarak günlerce nasıl açlığımızı gidereceğimizi uygulamalı olarak gördük. Yanımızda götürdüğümüz uzun süreli saklama koşullarına sahip gıdalarımızı, elimizdeki mevcut kimyasal torbalarımızla, yemeklerimizi bu torba sayesinde iç ısıtma ile ateş yakmadan ısıtabiliyoruz. Bunun yanında ormanlık alanda yol olmayan kimsenin geçmeyeceği bir bölgede arazi taramasına çıktık. " diye konuştu.

Bu tür tatbikatların arama kurtarma çalışmalarına büyük katkı sağladığını vurgulayan Yücel, şöyle devam etti: "İnşallah böylesine üzücü olaylar yaşanmaz. Ama biz arama kurtarma birimleri olarak her zaman bilgili donanımlı ve hazır bir şekilde beklemek durumundayız. Ekibimizle birlikte zaman zaman özellikle ulaşılması güç yerlere giderek araziyi tanımaya ve kaybolan kişinin ne tür hadiselerle karşılaşabileceği konusunda bilgi sahibi olmaya çalışıyoruz."

CİHAN
<< Önceki Haber ASYA, hafta sonlarını tatbikatla geçiriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER