Atina'daki bombalı saldırıda Rum Büyükelçilik binası da hasar gördü


Yunanistan Girişimciler Federasyonu (SEV) girişine bırakılan bombanın patlamasıyla birlikte Atina Rum Büyükelçilik binası da zarar gördü. Bombayı iki kişinin koyduğu iddia edildi. Patlamanın olduğu sokaktaki binalar ise büyük hasar gördü.

Atina merkezi ve parlamento yakınlarında bugün sabaha karşı 03.35'te meydana gelen şiddetli patlama sonrası polis ekiplerinin incelemeleri sürüyor. Patlamanın olduğu sokaktaki neoklasik SEV binasının girişi ile sokaktaki diğer binalarda ciddi maddi hasar meydana geldi. SEV, benzin istasyonu, Amalia Otel, Kıbrıs Rum Büyükelçiliği ile diğer binalarda büyük maddi hasar meydana geldi. Zırhlı otobüslerle patlamanın olduğu civar sokakları kapatan polisin detaylı çalışması sürüyor.

İKİ ŞÜPHELİ

Patlamanın olduğu yere yakın bir işyerinin güvenlik görevlisi, sabaha karşı saat 03.00 civarında sokağa iki şüpheli kişinin girdiğini söyledi. Polis, civardaki onlarca kamera görüntüsünden saldırganlara ulaşmaya çalışıyor.

RUM BÜYÜKELÇİLİK BİNASINDA MADDİ HASAR

Patlamanın olduğu yere yaklaşık 30 metre uzaklıktaki Kıbrıs Rum Kesimi Atina Büyükelçiliği binasında da ciddi hasar meydana geldi. Büyükelçilik bugün hizmet vermeyecek. Patlama, Ksenofontos sokağaı 5 numarada meydana gelirken, Büyükelçilik binası ise hemen karşı tarafındaki Ksenofontos 2'de bulunuyor. Patlamanın olduğu sırada büyükelçilik binası önündeki nöbetçi kulübesinde polisin bulunmadığı bildirildi.

Anti terör ekiplerinin incelemeleri sebebiyle bölgeye hiç kimse yaklaştırılmıyor. Büyükelçilik çalışanlarına ulaşılarak bugün işe gelmemeleri istendi. Büyükelçilik'te sadece Büyükelçi Kriyakos Kenevezos'un bulunduğu öğrenilirken, Kenevezos, Atina-Makedonya Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, büyükelçilik binasında oldukça fazla maddi hasar meydana geldiğini ancak yaralanan olmadığını söyledi.

"DEPREM OLDU SANDIM"

Öte yandan patlamanın olduğu sokak bitişiğindeki Othonos'daki bir binanın güvenlik görevlisi, "Çok şiddetli bir patlama duydum. İlk başta deprem oldu sandım. Birkaç saniye sonra patlama olduğunu anladım." dedi. Güvenlikçinin, ardından ilgili şirket ile polisi aradığı ifade edildi.

Patlamanın güvenliğin üst düzeyde olması ile bilinen Atina merkezi ve parlamentonun çok yakının olması sebebiyle civardaki binaların birçoğunda güvenlik görevlisi bulundurulmuyor. Sabaha karşı meydana gelen patlama sırasında SEV ve Rum Büyükelçilik binalarında da güvenlik elemanının bulunmadığı öğrenildi.

İHBAR TELEFONLARI AÇILDI

Yunan polisi, patlayıcının orta şiddette olduğunu açıklamıştı. Ksenofontos sokağı 5 numarada meydana gelen patlamada yaralanan olmamasında To Vima ve Efimerida ton Sintakton gazetelerine ihbar telefonlarının açılması etkili oldu. Kimliği tespit edilemeyen kişi, 40 dakika sonra SEV'de patlama olacağını bildirmişti. İhbarda bulunan kişi, "Dikkat edin bu asılsız bir ihbar değildir." dediği duyurulmuştu.

Polis ekipleri SEV'in girişine bırakılan çantada patlayıcı olduğunu tespit etti. Ancak patlamanın 03.35'te meydana gelmesine engel olamadı. Şiddetli patlama Atina'nın birçok bölgesinden duyuldu. Polisin bölgede tedbir alması ve trafik akışını durdurması yaralanan olmamasında etkili oldu.

Polisin incelemeleri sürüyor. Atina merkezindeki bazı yollar trafiğe henüz açılmazken, patlamanın olduğu yere yakın Sintagma Tramvay durağı da hizmet vermiyor.

Patlamanın IŞİD ile bağlantılı olmadığı ifade ediliyor.

Yunan Hükümeti Sözcüsü Olga Gerovasili de yaptığı açıklamada, "Hükümet, Sintagma'daki Yunanistan Girişimciler Federasyonu SEV'e yapılan bombalı saldırıyı kınıyor." ifadelerini kullanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Atina'daki bombalı saldırıda Rum Büyükelçilik binası... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER