Aydınlı şehitler kabirleri başında anıldı


Aydınlı şehitler, 18 Mart Şehitler Günü'nde anıldı. Telli Dede Mezarlığı'nda düzenlenen anma töreninde şehitler için dualar edilerek karanfiller bırakıldı.

Telli Dede Şehitliği'ndeki tören, saygı duruşu ve saygı atışı ile başladı. İstiklal Marşı okunmasının ardından Aydın Valisi Erol Ayyıldız, şehitlik defterini imzaladı. Vali Ayyıldız, "Mukaddes vatanımız için canlarını seve seve veren kahramanlık, fedakarlık, iman ve cesaret abidesi aziz şehitlerimizin huzurunda bulunmanın heyecanı içindeyiz. Aziz milletimizin birliği, dirliği, istiklali ve kutsal değerleri uğruna, hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi şükran rahmet ve minnetle anıyoruz. Şanlı bayrağımızın özgürce dalgalanması, devletimizin payidar kalması için genç nesillere, kahramanlıklarıyla yazdıkları destanla örnek olan aziz şehitlerimizi, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi, hürmetle saygıyla anıyor, açtıkları aydınlık yolda şaşmadan ve duraksamadan ilerleyeceğimize söz veriyoruz. Ruhları şad olsun." dedi.

Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul'un duasının ardından şehit mezarları ziyaret edildi, dualar okundu. Şehitleri anma törenine Vali Erol Ayyıldız'ın yanısıra Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı İsmail Ece, Şehit Yakınları ve Malul Gaziler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sevil Esin, daire müdürleri, askeri erkan, şehit ve gazi yakınları katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Aydınlı şehitler kabirleri başında anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER