Ayşe Ana, bir yıldır oğluna ağlıyor


Ermenek'in Pamuklu köyü yakınlarında Cenne Linyit Kömür İşletmeleri'nin taşeronu olan Hasşekerler Kömür İşletmesi'nde geçtiğimiz 28 Ekim'de yaşanan maden faciasının üzerinden tam bir yıl geçti. 18 maden işçisinin hayatını kaybettiği olayda oğlu Tezcan Gökçe'yi kaybeden Ayşe Gökçe'nin 'Oğlum yüzme de bilmezdi, şimdi ne yapar' sözleri Türkiye'yi yasa boğmuştu.

Yeraltındaki eski maden ocaklarında biriken 12 bin ton suyun aniden işçilerin bulunduğu maden ocaklarına boşalması sonucu 18 maden işçisi yer altında mahsur kalmıştı. Tam 38 gün süren arama kurtarma çalışmalarının neticesinde hiçbir madenci ocaktan sağ olarak kurtarılamamıştı. Madenci ailelerinin feryatları ve hikayeleri ise günlerce bütün Türkiye'yi yasa boğmuştu.

Ermenek'teki maden faciasının sembol ismi haline gelen Ayşe Gökçe ve Recep Gökçe, olayın yıldönümünde oğlunun mezarını ziyaret etti. Olaydan sonra döktüğü göz yaşları ve ağıtlarıyla herkesin 'Ayşe Ana' olarak tanıdığı Ayşe Gökçe, bir yıl geçmesine rağmen hala göz yaşları döküyor. Oğlunun cenazesine yırtık lastik ayakkabılarla gelen baba Recep Gökçe de yaşadığı zor günlere rağmen hayata tutunmaya çalışıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Ayşe Ana, bir yıldır oğluna ağlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER