Azerbaycan'da geleneksel nar festivali başladı


Azerbaycan'ın narı ile tanınan Göyçay şehrinde düzenlenen geleneksel nar festivali renkli görüntülerle başladı. Bu yıl 10.'su düzenlenen festivalde birbirinden lezzetli narlar ve nardan hazırlanan yiyecek ve içecekler sergileniyor.

Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Türkiye, Polonya aynı zamanda Azerbaycan'da faaliyet gösteren diplomatik temsilciler, milletvekilleri ve binlerce vatandaşın katıldığı festival, Vali Mübariz Ağayevin halka hitabıyla başladı. Ağayev, festivale katılan yerli ve yabancı konukları selamlayarak, katılımlarından dolayı teşekkür etti. Daha sonra festival alanında köylülerin hazırladığı stantları gezen Vali Ağayev ile davetlilere bol bol nar suyu ve nar temalı yiyecekler ikram edildi. Festivalde çeşitli yaş grubundan folklor gruplarının hazırladığı gösteriler ve nar şeklinde hazırlanmış küreden çıkan çocukların gösterisi izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı.

Konunun uzmanları tarafından uygulamalı olarak anlatılan 'nar kesmenin püf noktaları' davetliler tarafından dikkatle izlendi.

Festival kapsamında nar temalı çeşitli yarışmalar da yapıldı. İki dakikada nardan piramit yapan yarışmacıya, en büyük ve küçük nar yetiştiricisine ödüller verildi.

Festivale katılmak amacıyla başkent Bakü'den ailesiyle birlikte Göyçay'a gelen Türk vatandaşı Muzaffer Koyugölge, Azerbaycanın Göyçay ilçesinin tanıtımı amacıyla yapılan güzel bir festival olduğunu belirterek, narın bol olması dileklerinde bulundu. Giyas Hacıyev isimli vatandaş ise narın faydalarını anlatarak, kendisinin diyabet hastası olduğunu, ancak nar suyu içtiği zaman sağlık durumunun iyiye doğru gittiğini söyledi. Göyçay ilçesinde oturan Tehmine Aliyeva isimli vatandaş da 10 yılıdır bu bayramı kutladıklarını ve çok sevinçli olduğunu dile getirdi. Festivale Polonyadan gelen bir turist ise düzenlenen organizasyonu çok beğendiğini söyledi. Festivalde en büyük ve küçük nar yarışması konusunda iddialı olan köylü Rasim Memmedov, yetişdirdiği en büyük narın 1 kilo 165 gram, en küçüğünün ise 10 gram olduğunu bildirdi.

Geleneksel nar bayramı, Azerbaycanda Kültür Bakanlığı ve Göyçay Valiliği'nin girişimi ile 2006 yılından kutlanıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Azerbaycan'da geleneksel nar festivali başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER