Baden-Württemberg 'Yeşil kalsın' istiyorlar


Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti'nde (BW) 13 Mart'ta yapılacak eyalet parlamentosu seçimlerine sayılı günler kala partiler de seçim çalışmalarını hızlandırdı. Seçimlerin favori partilerinden koalisyonun büyük ortağı Yeşiller Partisi önümüzdeki dönemde de iktidara talip. Yeşiller Eyalet milletvekili Muhterem Aras, eyalet Ulaştırma Bakanı Winfried Hermann, Çevre ve Enerji Bakanı Franz Untersteller ve Eyalet Meclisi Başkanvekili Brigitte Lösch'ün de hazır bulunduğu basın toplantısında Türk basın mensuplarına bilgi verdi.

Eyalette Yeşiller-SPD koalisyon hükümetinin başarılı bir dönem geçirdiğini belirten Muhterem Aras, 13 Mart seçimlerinden sonra da eyalette iktidara gelmek istediklerini belirtti. Sağcı popülist AfD partisine de dikkat çeken Aras, aşırı sağcı zihniyetin eyalet meclisinde temsil edilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Oy kullanma hakkı olan başta Türk kökenli vatandaşlarımız olmak üzere tüm göçmen kökenlilerin sandığa gitmesi gerektiğini kaydeden Muhterem Aras, "Bu seçimler çok önemli. Oy kullanma hakkı olan herkes demokratik hakkını kullanmalı. Bizim Yeşiller olarak 'değerlere' önem veren bir siyasi çizgimiz vardır. Destek bekliyoruz." dedi.

Çevre ve Enerji Bakanı Franz Untersteller BW'de kamuda göçmen kökenli istihdamına verilen önemi emniyet teşkilatındaki yüze 25 oranında göçmen kökenli meslek yapan genç örneği üzerinden açıkladı. Ulaştırma Bakanı Winfried Hermann hava kirliliği ile mücadelenin süreceğini dile getirirken, Meclisi Başkanvekili Brigitte Lösch eyalette eşitlik konusunda atılan önemli adımlardan söz etti. Eyalette son anketler göre seçmenin tercihi Yeşiller-SPD koalisyonun devamı yönünde. CİHAN
<< Önceki Haber Baden-Württemberg 'Yeşil kalsın' istiyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER