ABD'den Bağdat'a saldırı: Örgüt komutanı öldürüldü

Irak'ın başkenti Bağdat'a ABD tarafından insansız hava aracı ile saldırı düzenlendi. Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin komutanlarından Abu Bakır es-Saadi saldırıda öldürüldü.

SHABER3.COM

ABD güçleri, Ürdün-Suriye sınırındaki üslerine yönelik saldırılara yanıt vermeye devam ediyor.

Washington bu kapsamda Irak’ın başkenti Bağdat’ta insansız hava aracı (İHA) ile saldırılar düzenledi.

ABD'nin saldırılarında Haşdi Şabi komutanı Abu Bakır es-Saadi kullandığı araç hedef alındı. Araç içerisinde bulunan Saadi'nin saldırıda öldüğü kaydedildi.

HAŞDİ ŞABİ’DEN AÇIKLAMA

Irak resmi haber ajansı İNA'nın geçtiği haberde, Haşdi Şabi tarafından yapılan açıklamaya yer verildi.

Açıklamada, Haşdi Şabi komutanlarından Abu Bakır es-Saadi'nin hava saldırısında öldürüldüğü doğrulandı.

Irak hükümetine bağlı Güvenlik Medya Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamada da, "Bağdat'ın doğusunda Meştel bölgesinde bir aracın hedef alındığı, aracın yandığı ve içinde bulunanın öldürüldüğü" aktarıldı.

ABD SALDIRIYI DOĞRULADI


ABD ordusu, askerlerine yönelik saldırılara karşılık olarak, Irak’ta (Şii milis gücü) Ketaib Hizbullah grubundan bir komutanı öldürdüğünü doğruladı.

Açıklamada, saldırıda, bölgedeki ABD kuvvetlerine yönelik saldırıları doğrudan planlamaktan ve bu saldırılara katılmaktan sorumlu bir Ketaib Hizbullah komutanının öldürüldüğü kaydedildi.

Saldırıda sivil zayiat veya kayıp olduğuna dair bir belirti olmadığı ifade edilen açıklamada, ABD’nin askerlerini korumak için gerekli adımları atmaya devam edeceği bildirildi.

Ketaib Hizbullah (Hizbullah Tugayları) adıyla bilinen İran destekli grup, çatı yapı durumundaki Haşdi Şabi'nin unsurlarından birini oluşturuyor.

ABD ÜSSÜNE SALDIRI

ABD, Ürdün ve Suriye sınırında 3 askerinin öldüğü üsse yönelik saldırıdan İran tarafından desteklenen Haşdi Şabi'nin bir parçası olan Kataib Hizbullah’ı sorumlu tutmuştu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Kule 22 adlı üsse yapılan saldırıya karşılık olarak Irak ve Suriye'de İran destekli hedeflere yönelik 2 Şubat'tan itibaren hava saldırıları düzenlediğini duyurmuştu.
<< Önceki Haber ABD'den Bağdat'a saldırı: Örgüt komutanı öldürüldü Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER