Bakan Erdem: Saldırıda ölenlerin hak sahiplerine aylık bağlanacak


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem, Ankara'da yaşanan terör saldırısı sonucu yaralananlar ve hayatını kaybeden vatandaşların hak sahiplerinin mağdur edilmeyeceğini bildirdi.

Bakanı Ahmet Erdem konuya ilişkin açıklamasında 2012 ve 2013 yıllarında yapılan yasal düzenlemeler ile terör eylemleri nedeniyle ölenlerin hak sahiplerine ile yaralanan sivillere aylık bağlanması ve kamuda istihdam hakkı getirildiğini hatırlattı.

Erdem buna göre Ankara'da yaşanan terör saldırısı sonrası bakanlığınca yapılan çalışmaları şöyle sıraladı:

"Saldırıda ölenlerin hak sahiplerine aylık bağlanacak. Saldırıda yaralananlardan maluliyeti tespit edilenlere maluliyetleri oranında (% 40 ila yüzde 100 arasında) aylık bağlanacak. Kişilerin sigortalılıklarından dolayı almış oldukları aylıklar bu kapsamda bağlanacak aylıkları etkilememektedir. Aynı anda iki aylığı alma imkânı bulunmaktadır. Hak sahiplerinden biri kamuda istihdam hakkından faydalanacak, eğer hak sahiplerinin şartları atanmasına uygun değilse bu haktan kardeşlerinden biri faydalanabilecek. Aylığa bağlanmış kişilerin sağlık yardımları genel sağlık sigortası kapsamında karşılanacak. Aylık bağlama işlemleri, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ilgili Valiliğe yapılacak müracaatlar esas alınarak yapılacak. Bu vatandaşlarımızdan terör suçlarından hüküm giymemiş olanlara, sağlık kurulu raporu ile durumlarını belgelemeleri halinde aylıkları bağlanacak.
Tüm bu çalışmaların sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın hak sahiplerine 820 lira, malul kalan vatandaşlarımıza da maluliyet derecelerine göre 497 ila 820 lira arasında aylık bağlanacak. Tazminat ve diğer haklar için valiliklere müracaat etmeleri gerekmektedir." CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Erdem: Saldırıda ölenlerin hak sahiplerine aylık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER