Uyum madalyası bu yıl sağlık sektöründe hizmet edenlere verildi

Uyum madalyası bu yıl sağlık sektöründe hizmet edenlere verildi

Federal Mülteci ve Göçten sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz, 2015 uyum madalyalarını sahiplerine verdi. Uyum madalyası 6 yıldır veriliyor.

Başbakanlık binasının içerisinde düzenlenen resmi törende madalya sahiplerinin kısa tanıtım filmleri gösterildi. Filim sonrasında madalyaları taktim etmeden önce ödül sahipleri ile kısa görüşen Özoğuz, kendilerine toplumun bütünlüğü için gösterdikleri başarılardan dolayı ayrı ayrı teşekkür etti. "Ben iki senedir bu ödülü sahiplerine taktim ediyorum." ifadelerini kullanan Özoğuz, bu kısa sürede çok güzel başarı örneklerini tanıma imkânını bulduğunu söyledi.

Bu sene verilen ödül 'göçmen toplumunda sağlık' başlığında verildi. Ödül sahiplerini federal milletvekilleri teklif ediyor. Bu teklifler Devlet Bakanı Özoğuz ve ekibi tarafından değerlendirilip seçiliyor. Ödül bu sene toplamında sekiz kişiye layık görüldü. Berlin'de yaşayan Sevgi Bozdağ kurduğu "InterAktiv e.V." adlı derneği ile yıllardır kronik ve sakat hastalara verdiği destek ile ödüle layık görüldü. Almanya'nın Hagen şehrinde radyoloji uzmanı olan Dr. Osman Mahmalat ise muayenehanesinde mültecilerden para almaması ve onlara verdiği destekten dolayı ödüle layık görüldü.

Mahmalat ödülü aldıktan sonra bu ödülü bütün yardımsevenler adına aldığını söyledi. "Ben yaptığımı insanlık için yapıyorum." diye konuşan Mahmalat, "Benim ödülüm muayeneden sonra gördüğüm güler yüzler." dedi.

Marina Baldin ise yıllardır yaşlı bakım evinde gönüllü çalışanların koordinatörlüğünü yapıyor. Duisburg şehrinde bulunan hasta bakım evinde ekseri yabancı kökenli yaşlılar bulunuyor. "Toplumuz çok kültürlü" diye konuşan Baldin, "Kimsenin kimseden korkmasına gerek yok. Toplumumuzun insani değerler ekseninde huzur içerisinde yaşayabileceğine inanıyorum." dedi.

Manfred Makowitzki Ulm şehrinde yıllar önce kurulan şiddet mağdurlarına hizmet veren dernek bugün mültecilere de hizmet veriyor. Dernek de Almanya'ya sığınmacı olarak gelen mültecilere ruhsal destek verildiği için Manfred Makowitzki ve ekibi de ödüle layık görüldü. İnga Marie Sponheuer mülteci konusunda insanları aydınlatmak ve motive etmek için gönüllü olarak gençler ile düzenlediği tiyatro gösterileri için bu seneki ödüle layık görüldü.

Berlin'den ayrıca bu yıl Sevgi Bozdağ'ın yanı sıra bir de Avni Ayyıldız ödüle layık görüldü. Ayyıldız "miGesGmbH" adlı kuruluşta zihinsel özürlü yabancı kökenli insanlara hizmet veriyor. Ayyıldız 1976 yılında Almanya'ya son gelenlerden. Ayyıldız ödülü aldıktan sonra azimli insanın her şeyi başarabileceğini vurguladı. Almanya'nın Mayen şehrinden gelen Markus Göpfert sosyal pedagog ve "IN TERRA" adlı kuruluşta mültecilere Almanya'daki resmi işlemlerinde yardımcı oluyor. Göpfert mültecilere ayrıca yaşadıkları travmalarda da yardımcı oldukları için ödüle layık görüldü.

Son olarak ise Köln şehrinde yaklaşık 20 yıl önce yabancılar için sağlık merkezi kuran Arif Ünal aldığı ödülün 20 yıllık çalışmalarının meyvesi olduğunu söyledi. Ünal, ödülü yıllarca kendisi ile birlikte çalışan yol arkadaşları için aldığını dile getirdi. Sağlık sitemindeki sıkıntılardan bahseden Ünal, "Maalesef vatandaşlarımız sağlık sektöründeki haklarına tam olarak vakıf değiller. Bunun yüzünden tedavi hakkı olan hastalar bile bilgi yetersizliğinden dolayı tedavi olamıyor. Benim tavsiyem sigortalı vatandaşlarının tedavi imkânlarını bağlı oldukları sigorta şirketine veya şehirlerinde bulunan sağlık merkezlerine sormaları ve danışmaları." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Uyum madalyası bu yıl sağlık sektöründe hizmet edenlere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER