Bakan İpek: Üzüntümüz büyük

Bakan İpek: Üzüntümüz büyük

Ankara'da düzenlenen bombalı saldırının ardından düzenlenen basın toplantısında 'istifa' sorusuna güldüğü gerekçesiyle eleştirilen Adalet Bakanı Kenan İpek, "Üzüntümüz büyük. Ölen vatandaşlarımıza rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum." dedi.

Antalya'da Danıştay Başkanlığı, Yargıtay Başkanlığı ve TOBB tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları Sempozyumu'nun açılışına Adalet Bakanı Kenan İpek de katıldı. Ankara'daki Barış, Emek ve Demokrasi Mitingi'ne yönelik düzenlenen bombalı saldırının ardından İçişleri Bakanı ve Sağlık Bakanı'nın da yer aldığı basın toplantısına Bakan Kenan İpek de katılmıştı.

Toplantıda bir gazetecinin İçişleri Bakanı Selami Altınok'a yönelik sorduğu 'zafiyet ve istifa' sorusuna Bakan Kenan İpek'in gülmesi tepkilere neden olmuştu. Bu olayın ardından Antalya'da düzenlenen sempozyumda konuşan Bakan İpek, Ankara'da düzenlenen bombalı saldırıya atıfta bulunarak, "Hain ve alçak bir saldırı sonucu 97 vatandaşımız hayatını kaybetti." dedi. Üzüntülerinin büyük olduğunu dile getiren İpek, hayatını kaybeden vatandaşlara, rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifa diledi.

Saldırının sadece orada bulunanlara değil, herkese büyük üzüntü verdiğini belirten Adalet Bakanı, "İnsanlarımızın güvenliğine, yaşam hakkına yönelen bu saldırıların hesabı çok açık ve nettir. Bu saldırılarla Türkiye'nin kaybetmesi, istikrarsızlaşması, ülkemizin bir kaos ortamına sürüklenmesi hedefleniyor. Her zaman ifade ettiğim gibi millet olarak köklü bir milletiz. Devlet olarak da güçlü, büyük ve gelenekleri olan bir devletiz. Bu sorunları aşacak güçteyiz. Belki zaman aldı, alıyor; ama insanlarımızın canını alan bu terörü bitirecek güçteyiz." ifadelerini kullandı.

Kenan İpek, terör örgütleri büyük oranda uluslararası güçlerin maşası olarak faaliyet gösterdiğini savundu. Belli terör örgütlerinin söylem olarak görüntüde maskeleme amacıyla farklı konuları öne sürdüğünü kaydeden Bakan İpek, yaşanan olayların arkasında farklı hesapların olduğunu, uluslararası sistemi ve iç siyaseti dizayn etme amacının olduğunu ileri sürdü. Her terör saldırısının insanlığa karşı bir saldırı olduğunu belirten Adalet Bakanı, sözlerini şöyle tamamladı: "Devlet ve millet olarak, terörle amaçlanan kaos ise ki öyle, buna izin vermeyeceğiz. Terörle bu ülkenin birliği ve bütünlüğü sarsılmak isteniyorsa ki öyle, buna müsaade etmeyeceğiz. Milletimizin huzuru ve geleceği bizim için esastır, vazgeçilmezdir. Buna kastedecek her fiil ihanet çerçevesinde değerlendirilmektedir. Bu saldırı ile daha önceki benzer olaylarda olduğu gibi ne amaçlanmışsa gereken karşılık verilecektir. Ben buradan faillerin kısa sürede belirleneceğini söyleyebilirim. Asıl bu faillerin arkasındaki güç ya da güçlerdir. Bunların amaçlarına ulaşamayacaklarını, bu güçlü milleti kardeş kavgası ile güçsüz bırakamayacaklarını, bu büyük devleti sarmayacaklarını bir kez daha buradan hatırlatmak istiyorum. Emniyet güçlerimizin titizlikle sürdürdüğü araştırma ve incelemeler ile başsavcılığımız başlattığı soruşturma ile olayın arka planı aydınlanacak düşüncesindeyim." CİHAN
<< Önceki Haber Bakan İpek: Üzüntümüz büyük Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER