Aydın Ticaret Borsası Başkanı Bosnalı: Yarın ne olur endişemiz var

Aydın Ticaret Borsası Başkanı Bosnalı: Yarın ne olur endişemiz var

Aydın Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Adnan Bosnalı, güvensizlik ve tedirginliğin Türk ekonomisini mahvettiğini ve insanların, "Yarın ne olur?" endişesinde olduğunu söyledi. İşadamlarının geçen genel seçimden sonra önünü göremediği için risk almaya yanaşmadığını da ifade eden Bosnalı, "Herkes, sonuç ne çıkarsa çıksın seçim sonunda hükümet bekliyor." dedi.

Siyasi istikrarsızlığın ekonomiyi de olumsuz etkilediğini vurgulayan ATB Başkanı Bosnalı, Türkiye'nin 7 Haziran 2015'ten bu yana yaşadığı sürecin lüks olduğunu söyledi. Bosnalı, "Ülkemizde metal yorgunluğu gibi başgösteren siyasi yorgunluğun bir an önce sona erip hükümetin kurulması, birçok kesimin ortak talebi haline geldi. Seçim sürecinin başladığı 2015 Nisan'dan bu yana kimse para harcamak ve riske girmek istemiyor. Oluşan tedirginliğin, 1 Kasım seçimlerinden sonra bir an önce giderilmesini bekliyoruz." dedi. Hiçbir siyasi parti farkı gözetmeksizin, Türkiye'de tarihten bu yana yaşanan benzer siyasi krizlerin faturasının çok ağır ödendiğini belirten Adnan Bosnalı, iyi bir hesap yapılması halinde yenilenen seçim için harcanan parayla ülkedeki pek çok sıkıntının çözülebileceğini söyledi. Bu durumun dolaylı olarak da ciddi sıkıntılar doğurduğunu ifade eden Bosnalı, "İnsanlar, 'Yarın ne olur?' endişesiyle yaşadığı için ekonomik konularda karar veremiyor. Birçok işadamı, önünü göremediği için risk alıp faaliyetlerine devam edemiyor. Hangi parti gelirse gelsin Türk iş hayatı, yatırımcısından üreticisine herkes seçim sonunda hükümet bekliyor. Adeta emanet yönetimle vatandaş, kendini yetim çocuk gibi hissediyor." ifadelerini kullandı.

Eskiden seçimlerin insanlarda ayrı bir hava oluşturduğunu ancak 7 Haziran'daki genel seçimden sonra yaşanan sıkıntılar sebebiyle seçim ve siyasi hareketliliğe bakış açısının değiştiğini ifade eden Bosnalı, "Endişe, insanımızda en büyük sorun. Belli değerlerden sonra insanımızın en önem verdiği şey ekonomi. Sadece Aydın'da ağaçlardan zeytin, incir, kestane, çam fıstığı gibi ürünlerden yıllık elde edilen gelir yaklaşık 300 milyon lira. Tarımsal üretim ve ekonomi bakımından bu kadar parlak bir şehirde dahi insanlar tedirginse bunun sebebi, siyasi istikrarsızlık ve 'Yarın ne olur?' endişesidir. İstikrar sağlandığında, Türkiye'nin önünde hiçbir düşman duramayacağını düşünüyorum. Dört mevsimin dolu dolu yaşandığı nadir ülkelerden biriyiz ama aylardır herkes ciddi sıkıntı içerisinde." dedib CİHAN
<< Önceki Haber Aydın Ticaret Borsası Başkanı Bosnalı: Yarın ne olur... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER