Baro: TV sansürleten savcı ve baskı yapanlar anayasal suç işliyor

Baro: TV sansürleten savcı ve baskı yapanlar anayasal suç işliyor

Sakarya Barosu Başkanı Avukat Zafer Kazan, Digitürk'ün savcılık yazısıyla 7 televizyon kanalına sansür uygulamasına tepki gösterdi. Baskı ve savcılık talimatıyla kanal sansürlenemeyeceğini ifade eden Kazan, basın özgürlüğünün Anayasa'da güvence altına alındığını belirterek, "Baskı yapanlar, savcılık anayasal suç işliyor. Bu ülkede anayasal suçlar affedilmez. Anayasal suç işleyen eninde sonunda bunun hesabını verir." dedi.

Sakarya Barosu Başkanı Avukat Zafer Kazan, yaptığı açıklamada, savcılık yazısıyla kanalların platformdan çıkartılmasını 'saçmalık' olarak değerlendirdi. Savcılık talimatı ile hiçbir kanalın kapatılamayacağını, sansürlenemeyeceğini, ancak bunun kesinleşmiş bir mahkeme kararı ile olabileceğini vurgulayan Kazan, şunları kaydetti: "Bu yasalarla bellidir. Hukuksuz bir durumla karşı karşıyayız. Basın özgürlüğü anayasal bir özgürlüktür. Savcılık kararıyla bir televizyon kanalı platformlardan çıkartılamaz. Savcılık kararı ile hiçbir kanal kapatılamaz, sansürlenemez, engellenemez. Hukuk devletinde savcı uydurma yazıyla böyle bir şey yapabilir mi?"

Basın özgürlüğünün Anayasa'da güvence altına alındığının altını çizen Kazan, bu baskıyı yapanların, savcıların anayasal suç işlediklerini unutmaması gerektiğini belirtti. Kazan, "Bu ülkede anayasal suçlar affedilmez. Anayasal suç işleyen eninde sonunda bunun hesabını verir." diye vurguladı.

"DİGİTÜRK'TE HİÇ HUKUKÇU YOK MU?"

Digitürk'ün savcılıktan böyle bir yazı gelse dahi mahkeme kararı istemesi yoluna gitmesi gerektiğini ifade eden Kazan, "Bunların hiç hukukçusu yok mu? Digitürk bunu bir kaygı, bir baskıyla yapıyor galiba, bilemiyoruz iç yüzünü. Ama savcılığın böyle bir yazısına karşı avukatları mahkeme kararı istemesi lazımdı. Hukuki olarak platformun da sorumluluğu var." uyarısında bulundu. Kazan, Digitürk abonelerinden haklarına sahip çıkmalarını istedi.

"YARIN CNN TÜRK'E DE UYGULANABİLİR"

Özgür basına siyasi baskı olduğunun çok açık bir şekilde belli olduğunu kaydeden Kazan, bu sansürün yarın CNN Türk'e de uygulanabileceğini söyledi. Kazan, "Başka hangi özgür kanal kaldı. Başka da kanal kalmadı. Onlar 'bizim dediklerimiz kanal, bizim dediklerimiz haber izlensin, aykırı ve muhalif hiçbir şey izlenmesin' diyorlar. Çok güzel. Geçmişte tek tip toplum diyorlardı, tekrar tek tip topluma doğru gidiyoruz. Eski demirperde ülkelerinden biri olmaya adayız. Şu anda öyle görünüyor." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Baro: TV sansürleten savcı ve baskı yapanlar anayasal... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER