Başbakan Davutoğlu, Balıklıgöl'ü ziyaret etti


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa'ya İstiklâl Madalyası verilmesi töreninin ardından beraberindeki kabine üyeleri ile Balıklıgöl yerleşkesini ziyaret etti.

Davutoğlu ve bakanlar, öğle namazını Balıklıgöl'deki camide kıldı. Balıklıgöl'e ilk olarak Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gelerek alanı gezdi. Bakanlar; Efkan Ala, Akif Çağatay Kılıç, Mahir Ünal, İsmet Yılmaz ve Berat Albayrak de Balıklıgöl'de balıklara yem attı. Daha sonra bakanlar öğle namazı için Halil-ür Rahman (Dergah) Camii'nde geçti. Daha sonra Davutoğlu da Balıklıgöl'e gelerek, Halil-ür Rahman Camii'ne geçti.

Davutoğlu, namaz çıkışı beraberindekilerle yerleşkeyi gezdi. Balıklara yem atan Davutoğlu, "Urfalıyım ezelden, gönlüm geçmez güzelden" diyerek, Şanlıurfa sevdalısı olduğunu ifade etti. Davutoğlu, bir bebeği de kucağına alarak sevdi.

Daha sonra alanda toplanan vatandaşlara Başbakanlık otobüsünden hitap eden Davutoğlu, şunları söyledi: "96 yıl sonra biz TBMM'nin aldığı kararla, biz sizlere İstiklâl Madalyası'nı getirdik. İstiklâl Madalyası Şanlıurfa'ya hayırlı uğurlu olsun. Ayrıca Şanlıurfa'ya teşekkür ediyorum, Şanlıurfa'yı bağrıma basıyorum. Çünkü Şanlıurfa nasıl istilacılara karşı, istiklâl aşkını ayakta tuttuysa, bu dönemde de teröristlere, fitnecilere, bölmek isteyenlere karşı birlik bayrağını, tevhid bayrağını, al bayrağı ayakta tuttunuz."

Davutoğlu'na ziyaretinde eşi Sare Davutoğlu da eşlik etti. Ziyaret sırasında Balıklıgöl ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. CİHAN
<< Önceki Haber Başbakan Davutoğlu, Balıklıgöl'ü ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER