Başkan Çerçioğlu: O mallar mülkler Ankara'dan Aydın'a gelecek


Aydın'ın büyükşehir olmasından sonra paylaşımı tartışmaya yol açan, kapatılan İl Özel İdaresi'nin taşınmaz mallarının kavgası devam ediyor. Vali Erol Ayyıldız'ı, ilin mallarını Ankara'ya vermekle suçlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Kimin malını kime veriyorsun? Bu mal, bizim malımız. Aydınlının malı. Bizler efe torunuyuz. Aha işte sandık geliyor, gereğini yapacak mısınız? O mallar mülkler Aydın'a gelecek." dedi.

Germencik ilçesi Hıdırbeyli Mahallesi'nde, Aydın Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Merkezi'nin açılışında konuşan Başkan Çerçioğlu, şunları söyledi: "Beni Aydın'da kıskananlar var. Benim bu şevkimi, ne yaparsanız yapın, istediğiniz kadar arkadan dolaşıp bu halka hizmet verdiğimiz bileği başka türlü bükmeye çalışırsanız eğer, bu halk bunun karşılığını misli misli verir size, haberiniz olsun. Aydın, büyükşehir oldu. İl Özel İdaresi vardı ve bunun mülkleri vardı. Germencik'te İl Özel İdare'nin 794 adet taşınmaz gayrimenkulü vardı. Bunlar nasıl elde edildi? Sizlerin atalarının bağışladığı tarlalar takkalar, zeytinlikler. Bir de daha sonra sizlerin vergileriyle alınan yerler var. Bakın Germencik'te 794 taşınmazdan sadece ve sadece 21 tanesi Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne verilmiştir, bunun 16 tanesi de mezarlıktır. Başka herhangi bir şey verilmemiştir. Ya neden sen Büyükşehir'e bu kadar düşmansın? Beni bu halk seçti, Aydınlılar seçti, Germencikliler seçti, sizler seçtiniz. Bize bu mallar mülkler verilseydi. Kuşadası'nda paha biçilmeyen oteller var. Buradan soruyorum Aydın Valisi'ne, neden Aydın'ın en değerli mallarını mülklerini Ankara'ya verdin? Neden verdin? Biz kullansak olmaz mıydı? Bir tane AKP milletvekili de sesini çıkarmadı. Karşıdan seyrettiler ama ben sizin adınıza, bir Aydınlı olarak, bu topraklarda doğmuş, Allah kısmet ederse de bu topraklarda gömülecek bir kişi olarak sizin adınıza hukuk mücadelesi verdim. Birinci etabını kazandık. Bundan sonra tekrar oturulacak, o mülkler tartışılacak. O mülkler Ankara'dan Aydın'a gelecek. Benden çok rahatsız oldular. Ya diyorlarmış ki, 'Şu Özlem Çerçioğlu olmasa Aydın güllük gülistanlık.' Vallahi arkadaş, yok edemezsin sen beni."

Çerçioğlu, açılış hakkında yaptığı konuşmada ise, "Biz hizmetleri ayağınıza getireceğiz dedik. Allah nasip etti, bugün Aydın Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Merkezi'ni hep beraber açacağız." dedi. Açılıştan sonra merkezi gezen Çerçioğlu, yetkililerden bilgi aldı. Burada Başkan Çerçioğlu'na destek veren CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Vali Ayyıldız'ı, AK Parti Aydın il başkanı gibi davranmakla suçladı. Milletvekili Baydar, "Valiler, kaymakamlar, bürokratlar siyaset yapmaya devam ederlerse 1 Kasım'dan sonra bunun hesabı sorulur. Vali, vali gibi olmalı, AKP'nin il başkanı gibi çalışmamalı. Kaymakam, kaymakam gibi olmalı, AKP'nin ilçe başkanı gibi çalışmamalı. Bunların hepsinin hesabı, gün gelir sorulur. O yüzden devletin valisi olmayı, devletin kaymakamı olmayı, devletin bürokratı olmayı sürdürmeleri lazım. Yok, 'Büyükşehir Belediye Başkanı'na şöyle bir sıkıntı çıkartalım, şunu yapalım, şöyle zorluk çıkaralım, oylarımızı arttırırız.' diye bir telaşa düşüyorlarsa, bu telaş içerisinde ve bu amaçtaysalar bu vatandaş, 1 Kasım'da onlara en iyi cevabı verecektir." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Çerçioğlu: O mallar mülkler Ankara'dan Aydın'a... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER