Başkonsolosluklar başarılı Türk öğrencilerini ödüllendirecek


Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği ve Almanya'daki Türk başkonsoloslukları, görev bölgelerindeki en başarılı Türk kökenli öğrencileri tablet bilgisayarla ödüllendirecek.

Türkiye'nin Köln Başkonsolosluğu'ndan yapılan basın açıklamasında Almanya'daki Türk toplumunun eğitimine verilen önemi vurgulamak ve Gymnasium düzeyinde eğitimi teşvik için 2008 yılından beri başarılı öğrencilerin ödüllendirildiği hatırlatıldı, bu dönem için 8 Ocak'a kadar başvuruların beklendiği bildirildi.

Başkonsolosluk açıklamasında şu bilgiler de yer aldı: "Almanya'daki Türk toplumunun eğitimine verilen önemi vurgulamak, "Gymnasium" düzeyinde eğitime ilgiyi teşvik etmek ve başarılı öğrenciler ile velilerinin görünürlüklerini artırmak amacıyla T.C. Berlin Büyükelçiliği tarafından 2008 yılında başlatılmış olan 'Başarılı Öğrencilerin Ödüllendirilmesi' uygulaması çerçevesinde her yıl Almanya'daki Başkonsolosluklarımızın görev çevresindeki 'Gymnasium'lardan en yüksek derece ile mezun olan Türk vatandaşı veya Türk kökenli gençlerimiz ödüllendirilmektedir.

Gençlerimizin eğitim sürecinde başarılı olmalarını teşvik edici nitelikteki uygulama bu yıl da sürdürülecek, Başkonsolosluğumuz görev çevresindeki 1 erkek ve 1 kız olmak üzere en başarılı 2 öğrenciye Büyükelçilik adına tablet bilgisayar verilecektir. 2015 yılında 'Gymnasium'dan yüksek derece ile mezun olan gençlerimizin belirlenebilmesi için Başkonsolosluğumuzun e-posta adresine ([email protected]) belirtilen formattaki e-posta ile başvurulması rica olunur."

Başvuru yapacak olan öğrencilerin ad ve soyadları, doğum tarihleri, mezun oldukları okul, not ortalamaları, şu an okumakta oldukları okul bilgilerini paylaşmayı unutmamaları önerilen açıklamada, başvuranların adres, cep telefonu ve mail adreslerini de bildirmeyi unutmamaları tavsiye edildi. Son başvuru tarihi 8 Ocak saat 17.00 olarak açıklandı. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER