Baykal'dan Digiturk'un sansürüne tepki: Türkiye'ye yakışmıyor


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 7 televizyon kanalının dijital yayın platformu Digiturk'ten çıkarılmasına "Hala böyle işlerin peşinden koşanların olduğunu görmek üzüntü verici. Türkiye'ye hiç yakışmıyor." dedi.

Baykal, Antalya Ticaret Sanayi Odası (ATSO) tarafından yaptırılan Antalya Kültür Sanat'ta (AKS) Picasso ve Ara Güler sergilerini gezdi.

ATSO Başkanı Davut Çetin'in ev sahipliğinde AKS'yi gezen Baykal, Picasso'nun Kadın ve Boğa çalışmalarını yakından inceledi. Eserler hakkında bilgi alan Baykal, zaman zaman yorumlarda da bulundu. Boğa serisini yorumlayan CHP Antalya Milletvekili, bunun yapıyı geriye çevirme olduğunu ifade etti. Aynı serideki çizgilerle parçalara ayrılmış boğaya bakan Baykal'ın "Tabi bir kasap bunu farklı yapar. Kasap yapıyorsa tabi öyle olur." demesi ziyaretçiler arasında gülüşmelere neden oldu.

Daha sonra gazetecilere açıklamada bulunan Deniz Baykal, Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülen Mardinli Prof. Dr. Aziz Sancar'ın başarısının herkes gibi kendisini de gururlandırdığını kaydetti. CHP Antalya Milletvekili Baykal, karmaşa ortamında birçok olumsuz haberin arasında böyle bir haberin gelmesinin herkesin yüreğine su serptiğini belirtti.

DİGİTURK'ÜN SANSÜRÜ

AK Parti'nin denetimi altında olan dijital yayın platformu Digiturk'ün, Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber, Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV'yi sansürlemesini de yorumlayan Deniz Baykal, "İçinde yaşadığımız hepimizi üzen gelişmelerin yer aldığı ortama özgü bir uygulama. Çok üzüntüyle karşılıyorum. Bunları aşmamız gerekiyor. Hala böyle uygulamalar peşinde koşanların bulunduğunu görmek çok üzüntü verici. Hiç yakışmıyor Türkiye'ye. Bu işlemeyecek, bu yaşamayacak, bu kalıcı değil. Bunun şu anda denenmiş olması bile yeterince üzüntü verici." diye konuştu.
CİHAN

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER