Öğrenci velisi, protez bacaklı öğretmene dayak attı

Öğrenci velisi, protez bacaklı öğretmene dayak attı

Son zamanlarda eğitim ve sağlık sektöründe yaşanan şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. Ankara'daki Hacı Bektaşi Veli Ortaokulu'nun engelli olan müdür yardımcısı İsmail C. bir öğrencinin anne ve babası tarafından dövüldü. Anlatılanlara göre; "Veli, öğretmenin engelli olduğunu öğrenmesine rağmen darp etmeye devam etti. Anne ise darp esnasında gözlüğü düşen öğretmenin gözlüğüne basarak kırdı."

Bu arada şiddete maruz kalan öğretmen, memur olduğunu gerekçe göstererek yaşadıklarına ilişkin basın mensuplarına açıklama yapmaktan kaçındı.

Türk Eğitim-Sen Ankara Şube Başkanı Aytaç Coşan, dün yaşanan öğretmene şiddet olayını protesto etmek için üyelerle birlikte Sincan ilçesindeki okulun bulunduğu yere geldi. Hacı Bektaşi Veli Ortaokulu önünde Cihan Haber Ajansı'na açıklama yapan Aytaç Coşan, yaşanan olayı şu cümlelerle anlattı:
"Dün müdür yardımcısı İsmail C.'nin odasına veli olarak bir öğrencinin anne ve babası geldi. Anne ve baba, seçmeli dersler Haziran ayı içinde öğrencilerden toplanan dilekçeler ile dönem başında öğretmenler tarafından hazırlanıyor.
Öğrenciler tarafından dilekçe verilerek dersler belirleniyor. Program hazırlığını yapan idare tarafından seçilen dersler okullarda okutulmaya başlanıyor. Bu velimiz gelerek, dilekçesinde bir yanlışlık olduğunu oğlunun başka bir seçmeli derste olması gerektiğini söylüyor. Müdür yardımcısı arkadaşımız dilekçeleri çıkartıyor, oğlunuzun getirdiği dilekçede dersler şunlar. Fakat o sıra öğrencinin velisi hiddetle benim oğlumun dersini siz değiştireceksiniz, diyor.
Ben dilekçe ile aldığım için değiştirme şansının olmadığını söylüyor. Çünkü bütün programlar onun üzerine yapılıyor. Bunun üzerine veli sinirleniyor. Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz diyerek müdür yardımcısı darp ediyorlar. Bu tartışma devam ederken diğer bir öğretmen arkadaşımız ayırmak için geliyor. Fakat veli karate yaptığını söyleyerek tehdit ediyor. Orada arbede yaşanıyor. Olay savcılık tarafından takip ediliyor.
Darp edilen müdür yardımcımız engelli bir arkadaşımız protez bacak kullanıyor. Buna rağmen diğer veli ve annesi öğretmenimize darp ediyorlar, gözlüğü düşüyor. Bu sırada anne de gözlüğün üstüne basarak gözlüğü kırıyor. Anne de şiddete meyilli bir şekilde öğretmenimizi mağdur ediyorlar."

'ÖĞRETMENE UYGULANAN ŞİDDETİN BAŞ SORUMLUSU İKTİDARDIR'

Coşan ardından kalabalık adına yaptığı basın açıklamasında ise "Keşke bugün burada bu açıklamayı yapmak yerine mutluluğu paylaşıyor olsaydık. Ancak içimiz yanarak görüyoruz ki her geçen gün ülkemizin bir köşesinde öğretmene şiddet ve benzeri olaylar yaşanmaya devam ediyor. Bu kadar yaşanan olumsuzluğa rağmen hala gereken tedbirler alınmamakta. Öğretmenimize yapılan bu saldırının aslında ülkemizin geleceğini şekillendiren tüm öğretmenlere yapıldığının bilinciyle bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu şekildeki cehalet örneği saldırılar öğretmeni itibarsızlaştırmaya çalışan siyasal anlayışlardan cesaret almakta." ifadelerini kullandı.

Öğretmenlere sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Coşan konuşmasında "Yaşanan olay sadece bu okulumuzda değil, tüm Türkiye'de yürekleri yaraladı. Öğretmenlere kalkan el, anne babaya kalkan el demektir. Öğretmenini korumayan ve korumak bir yana sürekli öğretmenler ve eğitim çalışanları üzerinden karalama ve aşağılama kampanyalarıyla gözden düşürüp halka hedef gösteren iktidar öğretmene uygulanan şiddetin baş sorumlusudur." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Öğrenci velisi, protez bacaklı öğretmene dayak attı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER