BBP İl Başkanı, Kur'ân ve Türk bayrağını öperek görevi teslim aldı

BBP İl Başkanı, Kur'ân ve Türk bayrağını öperek görevi teslim aldı

BBP İzmir İl Başkanı İsmail Gider, görevini, aynı zamanda Alperen Ocakları Ege Bölge Başkanı olan Erdem Öksüz'e devretti. Öksüz, yeni görevini Kur'ân–ı Kerîm ve Türk bayrağını öperek teslim aldı.

BBP milletvekili aday adayları Manisa eski İl Başkanı Yaşar Biçinci, Alperen Ocakları üyeleri ve diğer partililerin katıldığı devir töreninde konuşan İsmail Gider, partide kan değişikliğiyle yerini genç ve dinamik arkadaşlarına teslim ettiğini söyledi. Makam ve mevkilerin geçici olduğunu, önemli olanın hoş bir seda bırakmak olduğunu ifade eden Gider, "Rahmetli Muhsin Başkanımız, 'BBP'li olmak zor ama BBP'li kalmak çok daha zor.' derdi, çünkü bu partide paylaşılacak nemalar, gelirler hiçbir zaman olmadı. İnşallah bundan sonra da olmayacak. Bizler sefaya değil cefaya talibiz. Bu dava da cefa davasıdır. Bu davanın bir güzel tarafı da liderini bu davaya şehit vermiş olması. Allah'a hamdolsun şehidimiz var. İnşallah ona layık olabilirsek, ahirette inşallah bize şefaatçi olur." dedi. Türkiye'nin konjonktürü gereği partilerinden ayrılan bazı insanların, birtakım şeyler uğuruna birtakım yerlere geçebildiği günlerin yaşandığını söyleyen Gider, şunları kaydetti: "Ama BBP'liler, bu davanın adamları burada. Gerek ocak, gerek parti olarak asla ve asla bir yere gitmeyeceğiz. İnşallah şu makamı bizden çok daha fazla koşacak, gayret edecek bir kardeşime gönül rahatlığıyla devrediyorum. Kanımızın, terimizin son damlasına kadar bu davaya hizmet edeceğiz. Her zaman yeni başkan ve yönetimin yanındayım."

'YAZICIOĞLU'NU KARLARA GÖMEN İKTİDARLA AYNI ÇATI ALTINDA OLANLARLA BİRLİKTE OLMAYIZ'

BBP'den ayrılarak hükümette yer alanları, partiye dönmek istemeleri halinde kabul edip etmeyecekleri sorusuna ise İsmail Gider, "Kendi adıma söylüyorum, asla. Muhsin Yazıcıoğlu'nu karlara gömen bir iktidarın temsilcileriyle aynı çatı altında oturan insan, teröristlerle aynı çatı altında hükümet ettiğini düşünen zevatlarla biz bundan sonra aynı çatı altında olmayız. Bu arkadaşlar partiye geri geldiğinde bilin ki İsmail Gider bu partide olmaz, bu partide öyle insanları kabul etmez." cevabını verdi. Türküyle, Kürtüyle vatanını seven, Allah'a inanan herkesin kardeşi olduğunu söyleyen Gider, "Kürt de bizim kardeşimizdir. Biz biliyoruz ki müminler kardeştir ama bir karış toprağa göz diken kim olursa olsun, Türk Kürt farketmez, onların gözlerini çıkarmak da bizim boynumuzun borcudur." dedi.

'SİVRİSİNEKLER ÖLDÜRÜLEREK BATAKLIK KURUTULMAZ'

BBP İl Başkanı Erdem Öksüz ise son günlerde artan terör olayları sebebiyle acılarının büyük olduğunu belirterek şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diledi. Terörle müzakere olmayacağını, mücadele olacağını söyleyen Öksüz, "Bizi bu acı günlere getirenler, en başta terörle müzakere etmeye çalışanlardır. Muhsin Yazıcıoğlu ve onun yol
arkadaşlarının yönettiği bir Türkiye Cumhuriyeti'nde terör olmaz, terörist olmaz, teröristle pazarlık olmaz. Sivrisinekler öldürülerek de bataklıklar kurutulmaz." dedi.

Terör olaylarının son bulması temennisinde bulunan İl Başkanı Öksüz, "2013 yılında 6 bin KCK'lıyı serbest bırakan, İmralı canisinden medet umarak onlarla barış görüşmesi yapan, polisimize tokat atma cüretinde bulunan sözde vekillerden medet uman devlet yöneticilerimiz de bu vebalin altındadır. 'Silah bırakmadıklarını, sınırdışına çıkmadıklarını, mayın döşediklerini biliyoruz.' dediler fakat buna çözüm bulmadılar. Bu nedenle bugün olan olaylarda hepsinin vebali vardır. Birilerinin bunlara muz devleti yönetmediğini, bin yıldır kutsal topraklarda yaşadığımız coğrafyayı yönettiklerini hatırlatması lazım." diye konuştu.

'HDP BİNALARINA SALDIRILARLA ALAKAMIZ YOK'

Aynı zamanda Alperen Ocakları Ege Bölge Başkanı olan Öksüz, son günlerde HDP binalarına yapılan saldırılarla hiçbir alakaları olmadığını söyledi. Bu tür haberler çıktığını ve bundan rahatsızlık duyduklarını kaydeden Öksüz, Alperenlerin kendi başlatmadıkları hiçbir eylemin içinde olmadığını, bundan sonra da olmayacağını belirtti. Seçimde ittifakla ilgili bir şeyin söz konusu olmadığını, BBP olarak kendi amblemleriyle seçime gireceklerini de belirten Öksüz, kendisini il başkanlığı görevine layık görenlere teşekkür etti.

Devir teslim töreninin sonunda, BBP'ye yeni katılanlara rozet takıldı. CİHAN
<< Önceki Haber BBP İl Başkanı, Kur'ân ve Türk bayrağını öperek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER