BBP'li Çayır: İktidar, uygulamalarıyla 28 Şubat'a rahmet okutuyor


BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, siyasal iktidarın dün 'oy devşirmek' için eleştirdiği tek parti döneminin uygulamalarını bugün kendisinin 10 katı fazlasıyla gerçekleştirdiğini söyledi. Çayır, "İktidar, uygulamalarıyla 28 Şubat'a rahmet okutuyor." dedi.

Çayır, yaptığı açıklamada, iktidarın oy almak için diline pelesenk ettiği tek parti ve 28 Şubat postmodern darbe dönemi uygulamalarına bugün kendisinin rahmet okuttuğunu kaydetti. Bundan daha 5 yıl öncesine kadar 'üstünlerin hukukundan hukukun üstün geçeceğiz' diyerek referanduma gidenleri bugün kendi üstünlerin hukuk sistemini kurduğunu belirten Çayır, "Ülkemizin son 5 yıl içinde savrulduğu nokta ortada. Dün askeri vesayetten dert yananlar bugün kendi vesayetlerini kurdu. Dün Milli Şef diyerek tek parti döneminin uygulamalarını eleştirenler, bugün kendilerinin oluşturduğu vesayetle kişi hak ve hürriyetlerini abluka altına alarak kendileri gibi düşünmeyen herkese yaşam hakkı tanımamaktalar. İktidar kelimenin tam anlamıyla akıl tutulması yaşıyor." diye konuştu.

İlkeleri ve evrensel değerleri olmayan ve pörsüyen partilerin uzun süre ayakta kalma şanslarının olmadığını vurgulayan Çayır, AK Parti 1 Kasım seçimlerinden galip de çıksa hukuk, ifade hürriyeti, kişi hak ve hürriyetleri ile basın özgürlüğünü çiğnemeye devam ettiği sürece sonunun pek yakında Anavatan Partisi gibi olacağını savundu.

Ülkede tek adam vesayetinin olduğunu ve sistemin iki dudak arasından çıkan sözle işletilme çalışıldığını iddia eden Çayır, şu ifadeleri kullandı: "28 Şubat mağduriyetini siyaset malzemesi yaparak iktidara gelenler bugün uygulamalarıyla onlara rahmet okutuyor. Her türlü hukuk dışılık bunları döneminde oldu. Keyfi uygulamalarla ülkeyi yöneteceklerine inanıyorlarsa yanılıyorlar. Siyasal iktidar, eliyle bugün yargı işlemez hale gelmiştir. Dün insanlar istiklal mahkemeleriyle korkutulurken bugün sulh ceza hakimliklerinin verdiği kararlarla insanlar cezaevlerine tıkılıyor. Dün 28 Şubat'ın uygulamalarını eleştirenler bugün kat kat fazlasını kendileri yapmıştır. Askeri darbe dönemlerinde kadınlara kelepçe takılmazken dün Manisa'da hayır yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 başörtülü bayana kelepçe takılmıştır. Siyasal iktidarın ileri Türkiye'si bu herhalde." CİHAN
<< Önceki Haber BBP'li Çayır: İktidar, uygulamalarıyla 28 Şubat'a rahmet... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER